Μόνο το ένα τέταρτο των Καταλανών θέλουν να συνεχίσει η διεκδίκηση της ανεξαρτησίας

27 Νοε 2017

Μόλις το ένα τέταρτο των Καταλανών θέλουν να συνεχίσουν με το σχέδιο διεκδίκησης της ανεξαρτησίας από την Ισπανία ενόψει των τοπικών εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην εφημερίδα El Pais.
Μόλις το 24% των ερωτηθέντων από τη Metroscopia δήλωσαν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν με τη διαδικασία ανεξαρτησίας μετά τις εκλογές, ενώ το 71% δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν οι πολιτικοί να βρουν μια συμφωνία βάσει του ότι η Καταλονία θα παραμείνει μέρος της Ισπανίας.
Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας ίσως να μην καταφέρουν να διατηρήσουν την απόλυτη πλειοψηφία στις έδρες του καταλανικού κοινοβουλίου στις εκλογές του επόμενου μήνα, σύμφωνα Μόλις το ένα τέταρτο των Καταλανών θέλουν να συνεχίσουν με το σχέδιο διεκδίκησης της ανεξαρτησίας από την Ισπανία ενόψει των τοπικών εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δημοσιοποιήθηκε σήμερα στην εφημερίδα El Pais.
Μόλις το 24% των ερωτηθέντων από τη Metroscopia δήλωσαν ότι θα ήθελαν να συνεχίσουν με τη διαδικασία ανεξαρτησίας μετά τις εκλογές, ενώ το 71% δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν οι πολιτικοί να βρουν μια συμφωνία βάσει του ότι η Καταλονία θα παραμείνει μέρος της Ισπανίας.
Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας ίσως να μην καταφέρουν να διατηρήσουν την απόλυτη πλειοψηφία στις έδρες του καταλανικού κοινοβουλίου στις εκλογές του επόμενου μήνα, σύμφωνα Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας προβλέπεται να κερδίσουν 46% των ψήφων, ελαφρώς κάτω από το 47,7% που είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές το 2015. Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ενότητας της Ισπανίας προβλέπεται να κερδίσουν επίσης 46%, σημειώνοντας άνοδο από το 40% που είχαν στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ