Ν. Ανδρουλάκης: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν θα μπούμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα

27 Ιαν 2022

Προφανέστατα δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση, θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο OPEN … Η κυβέρνηση γνώριζε τα φαινόμενα που έρχονται και ήταν παντελώς απροετοίμαστη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα και προχωρούμε με τις δικές μας προτάσεις για να μη ζήσουμε ξανά τα ίδια φαινόμενα».

Ειδικότερα αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως «δεν έχει καμία στρατηγική, λέει κάτι που μέχρι χθες ήταν διαφορετικό, εμείς αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, γι’ αυτό ψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας».

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι προ καιρού ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι αδιανόητο να ζητήσει εκλογές λόγω της πανδημίας και των θανάτων ενώ τώρα ζητάει.

«Πως γίνεται να λες αυτά και να ζητάς εκλογές;» διερωτήθηκε. «Κάνουμε αντιπολίτευση που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια. Δεν ασχολούμαστε με τη στρατηγική του κ. Τσίπρα».

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την πρόταση μομφής δίνει σωσίβιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ θα αξιοποιήσει την πρόταση μομφής προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.«Το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας πρέπει να γίνει πραγματικό υπουργείο με προσωπικό και υπηρεσίες και όχι ένα κέλυφος αρμοδιοτήτων» είπε. Έκανε λόγο επίσης για αναβάθμιση της Πυροσβεστικής με αξιολόγηση των στελεχών της.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν όλα με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα τη γραφειοκρατία και το υδροκέφαλο -όπως είπε- κράτος.«Πρέπει να υπάρξουν ξεκάθαρες αρμοδιότητες ώστε η Πολιτική Προστασία να σχεδιάζει και να εφαρμόζει και πρόληψη» σημείωσε.

O κ. Ανδρουλάκης άσκησε επίσης κριτική στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία, λέγοντας: «Είναι αδιανόητο να χαλαρώνουν τα μέτρα με τόσους θανάτους. Σε άλλα κράτη επειδή έχουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και χαμηλό βαθμό θανάτων είναι λογικό να χαλαρώνουν τα μέτρα. Η κυβέρνηση κηρύττει το τέλος της πανδημίας, αλλά τελικά πληρώνουμε ένα ακριβό τίμημα».