ΝASA: Βρέθηκε νερό στον Άρη

28 Σεπ 2015

Την ύπαρξη αλμυρού νερού σε ρέουσα μορφή στον Αρη, τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της NASA.

Πρόκειται για ιστορική ανακάλυψη για τον «Κόκκινο Πλανήτη» που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η NASA, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και, ειδικότερα, ενυδατωμένα άλατα, που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού νερού.

Παρά το γεγονός ότι η πηγή προέλευσης και η χημική σύνθεση του νερού παραμένουν άγνωστες, πρόκειται για μια ανακάλυψη που αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης κάποιας μορφής ζωής στον Αρη.

«Με την ανακάλυψη αυτή, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι δυνατόν να ανακαλύψουμε κάποιας μορφής ζωή στον Αρη», είπε ένας από τους επιστήμονες.