Τέλος στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΘΑ έθεσε το υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη, με ανακοίνωσή του.
Στην ανακοίνωσή του υπουργείου αναφέρεται ότι η πρόταση των εταιρειών SOCAR και Snam «σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό», προσθέτοντας ότι οι εναλλακτικές προτάσεις τους «είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου».
Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών SOCAR και Snam για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Το κλίμα στις συζητήσεις ήταν εποικοδομητικό.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου. Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεχτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν.