Το 66,06% έλαβε ο Εμανουέλ Μακρόν έναντι 33,99% για την Μαρίν Λεπέν, όπως έχουν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα στην επικράτεια σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας σήμερα στις 02:40 (ώρα Ελλάδας).
Η αποχή ανήλθε στο 24,95%.
Ο 39χρονος επικεφαλής του En Marche! γίνεται ο 8ος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας έχοντας πετύχει μια ξεκάθαρη νίκη έναντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, ηλικίας 48 ετών.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Εμ. Μακρόν σε γιγαντοοθόνη στην εσπλανάδα του Λούβρου απευθύνει το πρώτο του μήνυμα μετά τα αποτελέσματα. REUTERS/Benoit Tessier
Τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι οι Γάλλοι τον εξέλεξαν πρόεδρο εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη του δήλωση μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος. Γνωρίζω τις αγωνίες σας και την ευθύνη μου έναντι των ασθενέστερων, υπογράμμισε.
«Θα υπερασπιστώ την Γαλλία, αλλά και την Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι» συνέχισε.
«Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια κάθε ενέργεια να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας. Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως επιλογής. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες που μας αποδυνάμωσαν. Καμία δυσκολία όμως ούτε τα αδιέξοδα μας καταβάλλουν. Θέλω να χαιρετίσω την αντίπαλό μου, γνωρίζω ότι διαιρέθηκε η χώρα και οδηγήθηκε σε ακραίες ψήφους, τις σέβομαι, γνωρίζω την αμφιβολία και την αγωνία, είναι ευθύνη μου να προστατεύσω τους πιο ευάλωτους και να καταπολεμώ κάθε διάκριση διασφαλίζοντας την ασφάλειά σας, την ενότητα του έθνους. Πίσω από κάθε λέξη γνωρίζω ότι υπάρχουν πρόσωπα ζωές ολόκληρες, υπάρχετε εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι. Απευθύνομαι σε όλους εσάς, τον λαό της Γαλλίας, γιατί έχουμε υποχρεώσεις και καθήκοντα. Είμαστε κληρονόμοι μιας μακράς ιστορίας και πολλών μηνυμάτων που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας».
Λίγο μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων, το περιβάλλον του νέου προέδρου γνωστοποίησε ότι ο Μακρόν και η Λεπέν είχαν μια «σύντομη» και «φιλική» τηλεφωνική επικοινωνία.
Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι γάλλοι πολίτες προτίμησαν τον Μακρόν επιλέγοντας να κρατήσει η Γαλλία την θέση της στην καρδιά της Ευρώπης.
Εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ έδωσε μέσω Twitter συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη θερμά τον Μακρόν. Στο συγχαρητήριο μήνυμα ο Ολάντ λέει ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειοψηφία του γαλλικού λαού θέλει να ενωθεί κάτω από τις «αξίες της Δημοκρατίας»
Συγχαρητήρια έστειλε με μέιλ και η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. «Η πρωθυπουργός συγχαίρει θερμά τον εκλεγόμενο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική του επιτυχία. Η Γαλλία είναι από τους πιο κοντινούς μας συμμάχους και προσδοκούμε να συνεργαστούμε με τον νέο πρόεδρο σε ένα πλατύ φάσμα κοινών προτεραιοτήτων» γράφει η ανακοίνωση.