«Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και «κληρονόμησε» ένα βουνό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτούς. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της», τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μιλώντας στην γερμανική Bild.
Η Bild για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί έναν ιδιαίτερα αιχμηρό τίτλο ο οποίος λέει: «Κύριε Σουλτς μας δουλεύουν οι Έλληνες;» ωστόσο ο Μάρτιν Σουλτς φαίνεται πιο διαλλακτικός, λέγοντας ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι επαρκής. «Από την κυβέρνηση Παπανδρέου όπως και του Σαμαρά, η Ελλάδα ξεκίνησε μια νέα πορεία. Από την οποία έχουν υπάρξει θετικές εξελίξεις ενώ έχουν επιτευχθεί βελτιώσεις» αναφέρει.
Φυσικά εκφράζει για μια ακόμη φορά την πάγια θέση της Ευρώπης τονίζοντας ότι «Σε περίπτωση που η Αθήνα αποσύρει τις ήδη συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στην Ευρώπη». «Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη», λέει αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.
«Η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, και περιμένω να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο. Έχω την εντύπωση ότι ελληνική κυβέρνηση έχει στο μεταξύ συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη» καταλήγει ο Πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Ερωτηθείς για τρίτο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απαντά ότι «προς το παρόν βρισκόμαστε στα μισά του δεύτερου πακέτου διάσωσης. Αυτή η διαδικασία πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια θα δούμε που βρισκόμαστε. Θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για περαιτέρω βήματα, όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».