Τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στα γραφεία του πρακτορείου Afghan και κοντινού πολιτιστικού κέντρου στην Καμπούλ.
Η επίθεση έγινε στη διάρκεια πρωινής συζήτησης στο κέντρο, με συμμετοχή πολλών φοιτητών. Ο Sayed Abbas Hussaini, δημοσιογράφος του πρακτορείου, είπε ότι φάνηκε να γίνεται πάνω από μία έκρηξη στη διάρκεια της επίθεσης μετά την αρχική έκρηξη στην είσοδο του κτιρίου.
Φωτογραφίες δείχνουν σοβαρές ζημιές. Το πρακτορείο έχει διασυνδέσεις με σιίτες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανάληψη ευθύνης.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν μέσω Twitter αρνήθηκε ανάμιξη στην επίθεση.
Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, το Αφγανιστάν είναι μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης. Πριν την επίθεση της Πέμπτης, το 2017 στη χώρα έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια αποστολών τους δύο δημοσιογράφοι και πέντε εργαζόμενοι στον τύπο.
reuters.com