Αρχίζει στις Βρυξέλλες η συζήτηση των τεχνικών κλιμακίων- Θολό τοπίο

11 Μαρ 2015

Ξεκινούν σήμερα, στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, οι συζητήσεις με τους θεσμούς για την αποσαφήνιση και εξειδίκευση των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, θολό  παραμένει το τοπίο σχετικά με την παρουσία ή μη τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, καθώς η κυβέρνηση επιμένει πως το σύνολο της διαπραγμάτευσης θα πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα, ενώ από τις Βρυξέλλες εκπέμπεται το σταθερό μήνυμα ότι οι τεχνικές ομάδες πρέπει να έρθουν στην Αθήνα και, μάλιστα, η έλευσή τους τοποθετείται αύριο.

Από ελληνικής πλευράς, επικεφαλής των συζητήσεων στις Βρυξέλλες έχουν τεθεί ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, Ν. Θεοχαράκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γ. Χουλιαράκης. Στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα πρόκειται να συμμετέχουν, επίσης, στελέχη από το επιτελείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, η κ. Ελενα Παναρίτη από το επιτελείο του κ. Γ. Βαρουφάκη και συνεργάτες του κ. Ευ. Τσακαλώτου.

Σημαντικές θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας αύριο με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άν. Γκουρία και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ, αλλά και τον Μάρτιν Σουλτς. Ο πρωθυπουργός, επίσης, θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ όπου θα μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Στο μεταξύ, κυβερνητικές πηγές διέψευσαν χθες δημοσιεύματα περι εγκατάστασης, από σήμερα, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τεχνικών συμβούλων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».