Δεύτερες σκέψεις στη ΝΔ για την πρόταση μομφής- Στον Παυλόπουλο ο Σαμαράς

27 Ιουν 2015

Μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup και την απόρριψη του αιτηματος για παράταση του προγράμματος μετά την Τρίτη,  στη ΝΔ επανεξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι μπορεί να παραταθεί η δύσκολη κατάσταση για την χώρα και τους Έλληνες πολίτες
Νωρίτερα, συγκλίνουσες πληροφορίες ήθελαν τη ΝΔ να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να υποβληθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του δημοψηφίσματος και ξεκινήσει η ψηφοφορία προκειμένου να εγκριθεί η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου.

Στόχος της αντιπολίτευσης ήταν να ματαιώσει η λήψη της απόφασης για δημοψήφισμα. κι αυτό διότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής εφόσον υποβληθεί πρόταση μομφής υπογεγραμμένη από 50 βουλευτές οι εργασίες της Βουλής διακόπτονται σε εκείνο ακριβώς το σημείο και είτε έπειτα από δύο μέρες, είτε άμεσα ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης μομφής.

Στον ΠτΔ ο Σαμαράς

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί αύριο Κυριακή, 28 Ιουνίου, στις 13.00 σε ακρόαση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.