Δοκιμάζεται η συνοχή της κυβέρνησης: Θα ψηφίσει ο Καμμένος ποια είναι τα ανοιχτά μέτωπα

10 Ιουλ 2015

Στις 2 το μεσημέρι σήμερα θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει την έγκριση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευτούν με τους δανειστές και εταίρους στη βάση της συγκεκριμένης πρότασης. Το τελικό κείμενο της συμφωνίας, το οποίο θα προκύψει από τις συζητήσεις του επόμενου διημέρου με τους δανειστές.

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ήδη μεγάλη αναταραχή καθώς περιμένουν τις αντιδράσεις όσων διαφωνούν, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι η στάση της αριστερής πλατφόρμας. Ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δεν είναι η οφειλόμενη απάντηση στα προβλήματα και δεν δίνει προοπτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας συνεδρίαζαν ως αργά το βράδυχθες, για να καθορίσουν τη στάση τους, η οποία θεωρείται κρίσιμη, αφού σε αυτή μετέχουν τέσσερις υπουργοί και αρκετοί βουλευτές.

Τυχόν καταψήφιση από αυτή την πλευρά της συμφωνίας, θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης και θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις με επανακαθορισμό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στο άλλο μέτωπο του κυβερνητικού μπλοκ ενώ αρχικά υπήρξε αναστάτωση και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανιζόταν προβληματισμένος και επιφυλακτικός, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος θα υπογράψει έπειτα από εκτενή συζήτηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τέλος όπως όλα δείχνουν μεγάλο ερωτηματικό παραμένει τόσο η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη που δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.