Εγκρίθηκε με 178 ΝΑΙ η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

28 Ιουν 2015

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με 178 ψήφους υπέρ έναντι 120 κατά, η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές. Υπερ της πρότασης της κυβέρνησης ψήφισαν 178 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή), ενώ κατά ψήφισαν 120 βουλευτές (ΝΔ, Το Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ).

Απόντες ήταν οι βουλευτές, Γιώργος Γαλέος (Χρυσή Αυγή) και Μαρία Αντωνίου (ΝΔ).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν κατά της πρότασης λέγοντας «όχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Ναι στην αποδέσμευση από την ΕΕ».

Προηγήθηκε μια ιδιαίτερα έντονη συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από παθιασμένες ομιλίες, προσωπικές επιθέσεις, αντεγκλίσεις αλλά και αποχώρηση προς στιγμήν των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μετά από οξύ επεισόδιο με την Πρόεδρο της Βουλής.

Στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup.

Για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου