Εκπρόσωπος Mέρκελ: Το θέμα των αποζημιώσεων έχει λήξει

11 Μαρ 2015

«Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει λήξει τόσο νομικά όσο και πολιτικά» απάντα ο εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ στις χθεσινές αναφορές στη Βουλή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και των δηλωμένων προθέσεων του υπουργού Δικαιοσύνης.

Στην διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ. Ζάιμπερτ, δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων και απάντησε: «η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά τις ηθικές της υποχρεώσεις» και πως «το θέμα των ελληνικών αποζημιώσεων έχει κλείσει και νομικά και πολιτικά».

Διευκρίνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει τεθεί από κανένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης προς τη γερμανική πλευρά, προσθέτοντας ότι «το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει συζητηθεί μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα».

«Η Γερμανία ξέρει να αμυνθεί»

Νωρίτερα την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του CSU του κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ και αδελφού βαυαρικού κόμματοςείχε αναφέρει στην Handelsblatt, είχε τονίσει ότι «σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί».