Καμίνης-Μπουτάρης συναντούν τον Παυλόπουλο για την πρωτοβουλία υπέρ του «Ναι»

30 Ιουν 2015

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο προεδρικό μέγαρο, τους δημάρχους Αθηναίων Γ. Καμίνη και Θεσσαλονικέων Ι. Μπουτάρη, κατόπιν αιτημάτων τους.
Σκοπός της συνάντησης των δύο δημάρχων με τον Προκόπη Παυλόπουλο είναι να τον ενημερώσουν για την πρωτοβουλία υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης ανέλαβαν πρωτοβουλία για τη σύσταση εθνικής Επιτροπής 50 προσωπικοτήτων υπέρ του «Ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.
Στόχος της πρωτοβουλίας των δύο δημάρχων είναι να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο σε χρόνο ρεκόρ για την ενημέρωση των πολιτών μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος για τις επιπτώσεις του «Όχι».
Οι υπέρμαχοι του «ΝΑΙ» στην Ευρώπη, δηλαδή όλοι όσοι πρόκειται να πλαισιώσουν την προσπάθεια των δύο δημάρχων, είναι πανεπιστημιακοί, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλλιτέχνες κ.α., ενώ προβλέπεται η σύσταση πενταμελούς συντονιστικής επιτροπής.
Αυτό είναι προαπαιτούμενο με βάση το νόμο περί δημοψηφισμάτων, έτσι ώστε τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, εκτός από τη δυνατότητα εκπροσώπησης του κινήματος σε τηλεοπτικές εκπομπές, να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν και σε κάθε άλλη σχετική με το επικείμενο δημοψήφισμα δημόσια δραστηριότητα.