Δεν θα ψηφίσει την χρήση του όρου Μακεδονία επαναλαμβάνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμενος και δεν αποκλείει σύγκληση του συμβούλιου των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί.
Ο κ. Καμμένος σε συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της διετούς θητείας του, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ. Υπογράμμισε οτι «δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε σύγκληση συμβουλίου αρχηγών».
Είπε ότι «ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»
Επανέλαβε ότι για να αλλάξει το όνομα υπάρχει το πρώτο δεδομένο να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών και το άλλο δεδομένο του βέτο Καραμανλή του 2008. Εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη τονίζοντας ότι «ακούω τη ΝΔ και ειδικά τη κ. Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει την θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δική της θέση».
Επεσήμανε ότι η ΝΔ θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμαρά ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της και αναρωτήθηκε ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ ; «Να λύσει τα δικά της πρώτα. Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμενος
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα της πώληση των πολεμοφοδίων στην Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα, λέγοντας πως «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών» και πρόσθεσε «Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά ούτε μεσάζοντες».