ΚΙΝΑΛ: Νέο εκλογικό σκηνικό με έξι υποψηφιότητες

16 Οκτ 2021

Νέο εκλογικόσκηνικό διαμορφώνεται πλέον στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την αναγκαστική απόσυρση της Φώφης Γεννηματά και την «βροχή» υποψηφιοτήτων  που κολούθησαν. Έτσι εκτός των Ανδρέα Λοβέρδου, Νίκου Ανδρουλάκη και  Χάρη Καστανίδη, στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ρίχνονται και οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, έχοντας ενημερώσει τηλεφωνικά και την κ. Γεννηματά. Δεν αποκλείεται πάντως και νέα υποψηφιότητα.

.Προβληματιμό, ωστοσο, προκάλεσαν οι τελευταίες υποψηφιότητες για τους λόγους που  τους οδήγησαν να καλύψουν το «κενό» που άφησε η απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά.

Την ίδια ώρα, η  η πρόεδρος του κομματος φέρεται να στέλνει  μέσω στενού της συνεργάτη ιδιαίτερα αυστηρό μήνυμα: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με εμπλέκει στις εκλογές και να επικαλείται το όνομά μου, είμαι εγγυήτρια της ενότητας» φέρεται –κατά τη συγκεκριμένη πηγή–να είπε η κ. Γεννηματά. Από την πλευρά του κ. Χρηστίδη, ωστόσο, έκαναν λόγο για «ανθρώπινη, ζεστή συζήτηση» προσθέτοντας μάλιστα πως διαφυλάσσουν «το προσωπικό κύρος της προέδρου, που θωρακίζει την αξιοπιστία των διαδικασιών και την ενότητα»

Την ίδια ώρα, μέσα  οι πληροφορίες που διακινούνται αναφέρουν το ενδεχόμενο κατάθεσης υποψηφιότητας  του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές, ο πρώην πρωθυπουργός, μετά την απόσυρση Γεννηματά αλλά και την αλυσίδα νέων υποψηφιοτήτων, έχει γίνει αποδέκτης πιέσεων για να εισέλθει στην κούρσα, μεταξύ άλλων και ως «σύμβολο ενότητας». Ωστόσο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν τον ίδιο να κρατά κλειστά τα χαρτιά του

Χθες,  Επιτροπής Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) αποφάσισε «να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την υποψηφιότητά του, και έδωσε παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιότητας και υπογραφών, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Καταστατικού του Κινήματος, μέχρι την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:00 μ.μ» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.Αυτό σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα μέχρι την Πέμπτη να εκδηλωθούν και άλλες υποψηφιότητες.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε τις υπογραφές 5.200 υπογραφές μελών από το μητρώο. Την υποψηφιότητά του στηρίζουν επίσης άλλα 1.000 νέα μέλη του κόμματος (που εγγράφηκαν τώρα) καθώς και άλλοι 8.000 «προοδευτικοί πολίτες».