Οι μοιρολογίστρες, η ανταρσία της Ύδρας και οι ανύπανδρες θυγατέρες!

Βασίλης Δεληγκάρης 23 Αυγ 2012

Ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, όρμισαν λες και ήταν αρπακτικά, επάνω από την βαριά άρρωστη και ετοιμοθάνατη χώρα και συναγωνίζονται ως εργολάβοι για την ανάληψη της κηδείας! … Σαν τις μαυροφορεμένες μοιρολογίστρες, σε μια σκηνή από τον «Ζορμπά» του M. Κακογιάννη, όπου κλαίνε πάνω από το σώμα και αρπάζουν τα υπάρχοντα της ξεπεσμένης σαντέζας, μαντάμ Ορτάνς, πριν ακόμη αυτή ξεψυχήσει…

Ξεκίνησαν μες το κατακαλόκαιρο, με τις διαδοχικές δηλώσεις Λαφαζάνη, Κουράκη και Στρατούλη, ότι η χρεοκοπία της χώρας δεν είναι δα και κανένα μεγάλο κακό, ούτε βεβαίως και η έξοδος από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε τι το κακό είχε η Αλβανία του Χότζα, θα μπορούσαν να πουν, που ζούσε παλιά μόνη της, για να μας τρομάζει κάτι τέτοιο… Όλα αυτά που ζούμε, δεν είναι εξάλλου, σύμφωνα με τη γνώμη τους, παρά το αποτέλεσμα μιας διεθνούς συνωμοσίας εναντίον της μικρής και πτωχής Ελλάδας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαφαζάνη ενδεχομένως!…

Και ήρθαν μετά και τα γεγονότα της Ύδρας για να επιβεβαιώσουν όλες αυτές τις υποψίες! Εντεταλμένα κλιμάκια του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στο μαρτυρικό και πτωχό αυτό νησί. Και ξεσηκωθήκαν οι Υδραίοι επειδή έκαναν ελέγχους και μία σύλληψη για φοροδιαφυγή! «Παλικάρια»… από την εποχή του Καποδίστρια ακόμη, δεν αναγνωρίζουν κρατική εξουσία όταν αυτό δεν τους συμφέρει! Πάει και τελείωσε, αυτοί θέλουν να μην πληρώνουν φόρους!

Όχι βέβαια πως δεν το περιμέναμε… καθότι όπου παρανομία και συντεχνιακά συμφέροντα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος… Αλλά και αυτό, να βγαίνει ο βουλευτής του, ο Δρίτσας, και να υποστηρίζει την καραμπινάτη φοροδιαφυγή των αναξιοπαθούντων ιδιοκτητών εστιατορίων της Ύδρας και τις εκδηλώσεις αγανάκτησης, επειδή καλούνται να κόβουν , άκουσον – άκουσον, αποδείξεις, όσο νάναι σε αφήνουν άναυδο, να παρακολουθείς με ανοικτό το στόμα τον κατήφορο. Γιατί είναι σίγουρα ένα ακόμη βήμα αυτού του πάλαι ποτέ κόμματος της αριστεράς, προς μεθόδους και πρακτικές που υπερβαίνουν και αυτόν ακόμη τον λαϊκισμό και αγγίζουν την κοινωνική βάση και τις μεθόδους ολοκληρωτικών συστημάτων…!

Σε όλα αυτά που προστίθενται κάθε τόσο στα τόσα πολλά στραβά και ανάποδα που βλέπουν τα ματάκια μας και ακούν τα αυτάκια μας τον τελευταίο καιρό και που κάθε ημέρα μας κάνουν να μονολογούμε « αμ’ πώς να μη φτάσουμε στη χρεωκοπία»… ας προσθέσουμε και ακόμη ένα, που είδε για μια ακόμη φορά το φως της δημοσιότητας και που θυμίζει εκείνο το περίφημο «βιβλιάριο προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων» που μοίραζε η Φρειδερίκη!

Ακόμη και σήμερα, λοιπόν, το 2012, το Δημόσιο συνταξιοδοτεί τις ανύπανδρες θυγατέρες των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών!

Το βαθύ κράτος που χτίστηκε στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, φρόντιζε πάντα τα παιδιά του με τρόπο πρωτοφανή και σκανδαλώδη για ευρωπαϊκή χώρα, τρόπο. Άνισο και άδικο σε βάρος όλων των άλλων εργαζομένων και επαγγελματιών και των παιδιών τους, που καλούνταν και συνεχίζουν να καλούνται, συνεχώς και αδιαλείπτως και για μια ακόμη φορά, να σηκώσουν το βάρος της σωτηρίας της χώρας από την κρίση.

Και υποτίθεται ότι με τον τελευταίο νόμο του 2010 θα άλλαζε το καθεστώς και θα έκοβε τις συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες αυτής της κατηγορίας, που οι περισσότερες μένουν ανύπανδρες για να παίρνουν τη σύνταξη του μπαμπά… Αλλά, φευ, ακόμη παραμένουν επιδοτούμενες ανύπανδρες!

.

Ο Βασίλης Δεληγκάρης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας.