Ρέντσι: Τώρα ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια διαφορετική Ευρώπη

06 Ιουλ 2015

Οι συναντήσεις της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθούν σε υψηλόβαθμο επίπεδο την Τρίτη (Eurogroup και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής) θα πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας μια και καλή, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Λίγες ώρες μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα, ο Ματέο Ρέντσι αναφέρει: «Οι αυριανές συναντήσεις πρέπει να βρουν έναν οριστικό τρόπο για να επιλυθεί αυτή η επείγουσα ανάγκη».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να αλλάξει η ίδια και να δώσει έμφαση στις «αξίες» και όχι απλά στους αριθμούς ή στις παραμέτρους.

«Εάν μείνουμε αμέτοχοι, φυλακισμένοι των κανόνων και της γραφειοκρατίας, η Ευρώπη τελείωσε. Το να χτίσουμε μια διαφορετική Ευρώπη δεν θα είναι εύκολο, μετά από όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί» κατέληξε.