Σαμαράς: Πραξικόπημα Τσίπρα- Σοβαρό επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου

28 Ιουν 2015

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή.Την ώρα της ομιλίας, ανέβηκε στο προεδρείο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε να προεδρεύσει της συνεδρίασης.

Εκείνη τη στιγμή, αντέδρασαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας της να αποχωρήσει βάσει του άρθρου 66, καθώς εκείνη νωρίτερα είχε εκφωνήσει την ομιλία της ως βουλευτής και κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Επί 40 χρόνια ισχύει το άρθρο 66, είστε Πρόεδρος της Βουλής και δεν το γνωρίζατε, της είπε ο κύριος Σαμαράς, και καθώς εκείνη δεν αποχωρούσε, συνέχισε: «Το έχετε παρακάνει»!
«Την ώρα ακριβώς που μιλούσα για θεσμική παρωδία, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η πρόεδρος να παραβιάζει τον Κανονισμό του Σώματος», είπε ο κύριος Σαμαράς και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: Κύριε Τσίπρα να τη μαζέψετε.

Στη  συνέχεια ο κ. Σαμαράς κατέβηκε από το βήμα και αποχώρησε μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ. Ακολούθησε παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε νηφαλιότητα από όλους- δείχνοντας και την Πρόεδρο της Βουλής- και κάλεσε την κα Κωνσταντοπούλου να διακόψει για 10 λεπτά τη συνεδρίαση ώστε να επανέλθει ο κ. Σαμαράς.

Tελικά η κυρία Κωνσταντοπούλου αναγνώρισε τον κανονισμο της Βουλής ανακοίνωσε ότι σταματά να προεδρεύει έως τη λήξη της συνεδρίασης.

«Πραξικόπημα Τσίπρα»

Συνεχίζοντας την ομιλία του μετά την 20λεπτη αποχώρηση ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η χώρα γονατίζει, βυθίζεται στην ύφεση. «Δημιουργήσατε μια ασφυξία ρευστότητας, τα κάνατε μαντάρα. Υποσχεθήκατε προεκλογικά πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι το 2011 είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά του δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει. Το όχι που εσείς προτείνεται ισοδυναμεί με έξοδο από ευρώ, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Ο Τσίπρας παρέλαβε μια οικονομία με πλεονάσματα και την οδηγεί στην ύφεση, δήλωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι σε 5 μήνες η Ελλάδα πήγε στην κατηγορία της Ζάμπια.

Η χώρα γονατίζει, βυθίσατε τη χώρα στην ύφεση. Βυθίσατε μια ασφυξία ρευστότητας, τα κάνατε μαντάρα. Υποσχεθήκατε προεκλογικά πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν, είπε.

Σχεδιάζετε εξαρχής να σύρετε τον λαό έξω από το ευρώ. Σας προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση, αφήστε το δημοψήφισμα. Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να ματαιώσει τα σενάρια καταστροφής.

Η Ελλάδα είναι η ψυχή μας αλλά η Ευρώπη είναι η ταυτότητά μας και αυτά τα δυο πάνε μαζί. Επιχειρήσατε πραξικόπημα αλλά χωρίς αντικείμενο πλέον, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.