Σχέδιο Λαφαζάνη για κατάληψη του Νομισματοκοπείου και επιστροφή στη δραχμή!

15 Ιουλ 2015

Τον οδικό χάρτη για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στην δραχμή, παρουσίασε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το σχέδιο προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει να πάει σε εθνικό νόμισμα”παίρνοντας 22 δισ. ευρώ που θα χορηγήσεη η ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα“.

Συγκεκριμένα το σχέδιο Λαφαζάνη και Αριστερής Πλατφόρμας προβλέπει να πάρει η κυβέρνηση τον άμεσο έλεγχο στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος,να το χρησιμοποιήσει για τους μισθούς και συντάξεις χωρίς την άδεια της ΕΚΤ και ταυτόχρονα να ξεκινήσει να τυπώνει εθνικό νόμισμα. Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα κατά το σχέδιο, επιβάλλεται και η σύλληψη του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γ.Στουρνάρα!

 

Τέλος χαρακτηριστική είναι η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους της αριστερής πλατφόρμας Στάθη Λεουτσάκου στο ερώτημα για το αν είναι ρεαλιστικό να μπει η κυβέρνηση στο Νομισματοκοπείο και πάρει τα αποθέματα χωρίς την άδεια της ΕΚΤ: “Υπάρχουν εναλλακτικές και έχουν κατατεθεί. Μας έχουν κηρύξει έναν ασύμμετρο πόλεμο δεν υπάρχει συμμετρία. Περί πολέμου πρόκειται. Σήμερα απέναντι στην Ελλάδα κήρυξαν πόλεμο, Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά νομίσματα. Το νόμισμα είναι για να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Το να αποκτήσει η χώρα τη νομισματική της αυτοτέλεια από ότι φαίνεται είναι μονόδρομος“.

Π. Λαφαζάνης: Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο

Δεν θα ψηφίσω το τρίτο μνημόνιο. Με τα μνημόνια η χώρα δεν πάει μπροστά. Η χώρα καταστρέφεται», δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Βουλή. «Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Το δίλημμα μνημόνιο ή καταστροφή είναι ένα ανύπαρκτο δίλημμα», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.