«Oι αλλαγές που θέλουμε για τη χώρα πρέπει να γίνουν πρώτα στα σπίτια μας, στα κόμματά μας, αλλά χρειάζονται συγκρούσεις. Να τα βάλουμε με βολεμένα συμφέροντα και προνομιούχες συντεχνίες» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθύνοντας χαιρετισμό στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι o τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις και από μεγάλες συμμαχίες .
Επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη «γενναία απόφαση» που πήρε το Ποτάμι «να συμμετάσχουμε στη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, που συσπειρώνει κεντρώους, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, κεντροαριστερούς».
Καταλήγοντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταφέρει να κάνει τις αλλαγές που θέλει στο κόμμα καθώς «η χώρα χρειάζεται μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη».