Συνελήφθη ο βασικός δράστης της επίθεσης στον αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη

10 Μαρ 2021

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ο δράστης που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά. 

Πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε μαζί με άλλα άτομα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την Τρίτη.

Ο 30χρονος συνελήφθη μετά την ταυτοποίησή του από την αστυνομία, σε αποθήκη στη Μαγούλα, όπου κρυβόταν. 


Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται σήμερα τα 16 άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε και ο 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος του.

Ο συλληφθείς που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας 21χρονος, του οποίου το πορτοφόλι με την ταυτότητά του έπεσε σε μικρή απόσταση από το σημείο που τραυματίστηκε ο αστυνομικός.


Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του, ενώ ο 21χρονος πήγε στις 10 το βράδυ της Τρίτης στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν ήξερε πού το έχασε, όμως στη συνέχεια έγινε η μεταγωγή του. Μεταφέρθηκε στην κρατική Ασφάλεια Αττικής και αποδείχθηκε από τα στοιχεία ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα.