Ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ για τις καταγγελίες Παπανδρέου

10 Δεκ 2021

Σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρθηκε στις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο.Η Επιτροπή Δεοντολογίας επισημαίνει ότι εξετάζει όλα τα θέματα για μη τήρηση των οδηγιών της και προσθέτει πως «δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι ζήτημα προάσπισης του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας εθεσε με επιστολή του στην επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.