Η ώρα της Ελλάδας- Η κυβέρνηση Τσίπρα ενώπιον της Ιστορίας

22 Ιουν 2015

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας της βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, καθώς θα κριθεί εάν θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, όπου την οδήγησαν ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής και ο Κώστας Σημίτης ή θα επιλέξει την έξοδο και την χρεωκοπία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  βρίσκεται αντιμέτωπος με το βάρος της ευθύνης και από τις αποφάσεις του θα κριθεί το μέλλον της χώρας.

Σήμερα στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες της Ευρώπης θα βρεθούν απέναντί του, σε μια πολιτική διαπραγμάτευση που ο ίδιος επεδίωκε, χωρίς, όμως να πετύχει τις απαραίτητες εκείνες συμμαχίες που είναι απαραίτητες.

Στις 12.00 ο κ. Τσίπρας θα έχει νέα συνάντηση  με τη συμμετοχή του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,

Στις 11.30 π.μ.το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε νέα αύξηση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να συνεδριάσει εκ νέου ανά πάσα στιγμή εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, αναφέρει η πηγή που μίλησε στο Reuters.

Στις 13.30 θα συνεδριάσει το Eurogroup και θα συζητήσει επί των νέων προτάσεων της Ελληνικής πλευράς, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ της Αθήνας και του Brusselsgroup, αλλά και των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργός με  Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο στόχος είναι να έχει γίνει κάποιο είδους συμφωνίας πριν από την Σύνοδο Κορυφής κατά την διάρκεια του  Εurogroup ώστε κατά την Σύνοδο να μπορέσει να συζητηθεί η πιθανότητα παροχής τρίτου προγράμματος και κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να συνοδευτεί με κάποια δήλωση για ελάφρυνση του χρέους.

Στις 20.00  θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφή των χωρών- μελών της Ευρωζώνης, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα.