Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού έθεσε εαυτόν ο Γιώργος Αμυράς, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.
Ο κ. Αμυράς γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του με επιστολή, όπου εξηγεί τους λόγους παραίτησής του και ευχαριστεί προσωπικά τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη.
Υπενθυμίζεται ότι δύο μέρες πριν είχε συνυπογράψει κείμενο μαζί με τον έτερο βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανό, ο οποίος έχει κι εκείνος εκφράσει την αντίθεσή του στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Με την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά το Ποτάμι πλέον δεν αποτελεί κοινοβουλευτική ομάδα καθώς το όριο για μια ΚΟ στη Βουλή είναι πέντε βουλευτές.
Η επιστολή του Γιώργου Αμυρά
Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.
Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.
Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα.