Μηνύματα Αριστερής Πλατφόρμας σε Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

28 Φεβ 2015

Κριτική στην συμφωνία του Eurogroup άσκησαν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που τοποθετήθηκαν στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

« Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνία αυτή χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στόχο να εφαρμόσει με συνέπεια τις προεκλογικές του δεσμεύσεις» τόνισε ο Π. Λαφαζάνης ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή την χρονική επέκταση μιας δανειακής σύμβασης που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά. Για τη συμφωνία  ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες και ότι παρουσιάζει προβλήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι η συμφωνία έχει πολλές ασάφειες τονίζοντας ότι η Γερμανία επέμεινε να διαμορφωθεί έτσι το κείμενο.« Υπάρχουν σαφήνειες που δεν βοηθάνε είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε « για τις ιδιωτικοποιήσεις η σαφήνεια δεν μας βοηθάει  η ασάφεια όμως για τις εργασιακές σχέσεις μας βοηθάει».Τόνισε ότι η συμφωνία εξαρτάται από την ίδια την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι μας δυσκολεύει ο ίδιος μας ο εαυτός.

Το μέλος της Π.Γ και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Αντώνης Νταβανέλος ανέφερε πως τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει τη δημόσια εντολή να επιτύχει την ανατροπή αυτού που αναγκάστηκε να αποδεχθεί με τη συμφωνία πλαίσιο αλλιώς η προοπτική είναι η  ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο Αλέκος Καλύβης ανέφερε πως η συμφωνία είναι ετεροβαρής και τα αρνητικά σημεία πρέπει να αντικρουστούν στην πράξη με την εφαρμογή του προγράμματος . Και ζήτησε να προετοιμαστεί ο λαός για την μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου.

Ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς εκτίμησε « παραχωρούμε έδαφος για να κερδίσουμε χρόνο» , πρόσθεσε πως «οι νίκες συνοδεύονται απο συμβιβασμούς» και κατέληξε « Δώστε χρόνο στην κυβέρνηση».