Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

21 Φεβ 2015

Αν και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κάλεσε τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που δεσμεύτηκε να παρουσιάσει η ελληνική πλευρά τη Δευτέρα, η αντιπαράθεση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και των κομμάτων που συμμετείχαν στην προηγούμενη συγκυβέρνηση δεν δείχνει ότι είναι εφικτή η διασφάλιση ουσιαστικής πολιτικής συναίνεσης. Το γεγονός ότι τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ με τις ανακοινώσεις τους μετά το Γιούρογκρουπ σχολίασαν ότι έρχεται νέο μνημόνιο ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου όπως φαίνεται από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη που ακολουθεί:
«Η χώρα βαδίζει πλέον σε νέα κατεύθυνση. Αυτό που δεν έγινε εδώ και πέντε χρόνια το έκανε η νέα ελληνική κυβέρνηση: διαπραγμάτευση με σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό λαό.

Η αντίδραση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την κατανόησή μας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που κατάφερε επί δυόμιση χρόνια ήταν να εφαρμόζει καταστροφικές πολιτικές της οποίες αποδεχόταν με παθητικότητα;

Ο άλλος εταίρος, της πάλαι ποτέ μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά, κ. Ευ. Βενιζέλος, αντιγράφει το λεξιλόγιο των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών μιλώντας για «τζάμπα μαγκιές».

Είναι κατανοητό ότι θα χρειαστούν καιρό να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Θα πρέπει άμεσα να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα ώστε να βοηθήσουν τη χώρα, αν όντως αυτό επιθυμούν».