Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε πως ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είναι νεκρός. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως κατά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν χθες Σάββατο οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σκοτώθηκαν επίσης η κόρη, ο γαμπρός και η εγγονή του Χαμενεΐ.
Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στην πλατεία Ενγκελάμπ, στο κέντρο της Τεχεράνης, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ενώ οι πολλοί ντυμένοι στα μαύρα φώναζαν «Θάνατος στην Αμερική!», «Θάνατος στο Ισραήλ!» ανάμεσα σε σημαίες της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν επίσης και πως κατά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ΗΠΑ και Ισραήλ, σκοτώθηκαν η κόρη, ο γαμπρός και η εγγονή του Χαμενεΐ.
«Κατόπιν επικοινωνίας με καλά πληροφορημένες πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον του ανώτατου ηγέτη, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η είδηση του θανάτου της κόρης, του γαμπρού και της εγγονής» του Χαμενεΐ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. «Με τη μαρτυρία του ανώτατου ηγέτη, το όραμα και η αποστολή του δε θα χαθούν, δε θα ξεχαστούν, αντίθετα θα συνεχιστούν με ακόμη περισσότερο σθένος και ζήλο», διεμήνυσε παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης.
Οι Φρουροί της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων— υποσχέθηκαν «αυστηρή τιμωρία» στους «δολοφόνους» του Χαμενεΐ. Παράλληλα, το Ιράν κήρυξε σήμερα εθνικό πένθος που θα διαρκέσει για περίοδο 40 ημερών και 7 αργίες μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ.
«Η πιο άγρια επιθετική επιχείρηση στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα αρχίσει από τη μια στιγμή στην άλλη εναντίον των κατεχόμενων εδαφών και βάσεων του αμερικανικού τρομοκρατικού στρατού», τόνισαν οι Φρουροί της Επανάστασης μέσω Telegram.