«Ναι» στο κάλεσμα της κυβέρνησης για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη (13/1) φαίνεται ότι λένε οι αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη η οποία θα ορίσει, μεταξύ άλλων, την επιτροπή που θα εκπροσωπήσει τα μπλόκα στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, στο Μαξίμου.
Κατά τις ίδιες πηγές, οι δρόμοι προβλέπεται να ανοίξουν αύριο, Παρασκευή, με τα τα τρακτέρ ωστόσο να παραμένουν στην άκρη του οδοστρώματος στις εθνικές οδούς.
Πρόσκληση στον αγροτικό κόσμο για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό την Τρίτη 13 Ιανουαρίου, είχε απευθυνει νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης, θετωντας εκ νέου τις δύο απαράβατες προϋποθέσεις: 1) ανοιχτοί δρόμοι και 2) αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση αγροτών από όλα τα μπλόκα.
«Είμαστε εδώ για διάλογο, το λέμε ξανά, είμαστε όλοι μαζί και το λέμε με μια ξεκάθαρη διατύπωση, θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό. Απευθύνω άλλη μία πρόσκληση στους αγρότες την Τρίτη (σ.σ. 13 Ιανουαρίου) που ο πρωθυπουργός θα είναι στο γραφείο του να συναντηθούν, με δύο ξεκάθαρους όρους: Να είναι αναλογικό το κλιμάκιο της εκπροσώπησης, δηλαδή να εκπροσωπούνται όλες οι κινητοποιήσεις, γιατί, για να δοθεί μια λύση σε όλο αυτό πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι. Και η δεύτερη προϋπόθεση είναι να γίνει ο διάλογος με δρόμους ανοιχτούς, γιατί με μπλόκα εν ισχύ δεν μπορεί να γίνει διάλογος» τόνισε ο κ. Μαρινάκης