Στη Βουλή η δικογραφία για άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis- Έντονη αντίδραση του πρ. υπουργού

08 Απρ 2019

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για ενδείξεις δωροδοκίας στις οποίες κατέληξαν οι εισαγγελείς καταπολέμησης στης διαφθοράς που ασχολούνται με την υπόθεση της Novartis

Μπαίνουν στο αρχείο οι υποθέσεις που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη.

Παραμένει ανοικτή η έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Μάριο Σαλμά.

Αύριο, αναμένεται να κληθούν 20-30 μη πολιτικά πρόσωπα για δωροδοκία και πιθανό ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Έντονη αντίδραση του πρ. υπουργού

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.