Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες στην ελληνική οικονομία

16 Ιουν 2019

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας πέρασε στην αντεπίθεση μετά τις επικρίσεις του Πρωθυπουργού περί «μπακάλικων» προβλέψεων, στη συνέντευξη του το βράδυ της Τετάρτης στον Alpha.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε  για μία ακόμη φορά στον κ. Στουρνάρα., λεγοντας ότι  «Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις “μπακαλικής”. Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο;»

Η απάντηση ήρθε από τον Κεντρικό Τραπεζίτη, ο οποίος, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, σημείωσε «ως σημαντική τη συμβολή των μπακάληδων στην ελληνική οικονομία» και επεσήμανε ότι οι υπολογισμοί- που προκάλεσαν την αντίδραση του πρωθυπουργού- είναι της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι δικοί του και μάλιστα τους χαρακτήρισε μετριοπαθείς.

Αυτοί οι υπολογισμοί εστιάζονται σε συγκεκριμένα υποδείγματα και σε μοναδικά στοιχεία που διαθέτει αποκλειστικά η Διεύθυνση Μελετών της ΤτΕ της οποίας, σημειώνει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, προΐσταται η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον.