Δεκάδες διαδηλώσεις και σήμερα παρά την πανδημία...και πολιτική αντιπράθεση

14 Μαρ 2021

 Δεκάδες διαδηλώσεις και σήμερα  σε όλη τη χώρα με πρόσχημα την αστυνομική βία  σε συνέχεια των διαδηλώσεων που  πραγματοποιήθηκαν χθες και όπως γίνεται αντιληπτό, είναι ενταγμένες σε συγκεκριμένο σχέδιο.

Οι συγκεντρώσεις  πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα και σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, στις οποίες καλούν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ενώ είναι και διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων. 

Ειδικότερα έχουν σχεδιαστεί 31 πορείες  και ιδιαίτερα στην Αττική, σε 

Κολωνό-Σεπόλια-Ακαδημία Πλάτωνος, Γλυφάδα-Αργυρούπολη, Ζωγράφου, Πλατεία Γαρδένιας, 

Κυψέλη-Γκύζη, Πατήσια, Καισαριανή, Ελευσίνα, Αιγάλεω, αλλά και στα Χανιά.


Δεκάδες συγκεντρώσεις παρά την πανδημία- Πολιτική αντιπαράθεση


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις αυτές, εν μέσω πανδημίας.

«Ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα και ενώ το τριήμερο αυτό ήταν ευκαιρία να χαμηλώσουν οι τόνοι και να χαλαρώσουν οι πολίτες με τις οικογένειές τους, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε 31 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά και τον χειρότερο εαυτό της», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εγκαλεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα υποσκάπτει τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι σε αυτή. Υπονομεύει έτσι την έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση».

Επιπλέον η κυρία Πελώνη τόνισε: «Η πλειοψηφία της κοινωνίας επιζητά κοινωνική ηρεμία, ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται για ακόμη μια φορά μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Και αποδεικνύει πώς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις το μόνο που ξέρεις καλά».


Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Ενημερώνουμε την κα Πελώνη ότι ο μόνος που χαλαρώνει με τριήμερα εδώ και ένα χρόνο είναι ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολίτες δυστυχώς δεν απολαμβάνουν αυτό το δικαίωμα ακριβώς λόγο της πολιτικής της κυβέρνησής του. 

Αντί να συνεχίσει λοιπόν η κυβέρνηση την αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν έστω και τώρα να κάνει τα αυτονόητα, όπως η συνταγογράφηση των τεστ και η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Σταματήστε να κουνάτε το δάκτυλο στους πολίτες που είναι σε απόγνωση από τις αποτυχίες σας, το όργιο καταστολής και έστω για μια φορά αναλάβετε τις ευθύνες σας».