Άλλες τρεις κατηγορίες κατά του Ντ. Τραμπ- Δηλώνει και πάλι αθώος

05 Αυγ 2023

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος σε νέες κατηγορίες που αφορούν τον χειρισμό των διαβαθμισμένων εγγράφων που πήρε μαζί του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.

Ο Τραμπ αποποιήθηκε επίσης το δικαίωμά του να είναι παρών στο δικαστήριο για την απαγγελία των τριών πρόσθετων κατηγοριών, στις 10 Αυγούστου.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άσκησαν την περασμένη εβδομάδα αυτή τη νέα δίωξη σε βάρος του Τραμπ και δύο υπαλλήλων του σε σχέση με τα απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που κρατούσε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει συνολικά 40 κατηγορίες στην υπόθεση αυτή, αφού τον περασμένο μήνα του ασκήθηκε δίωξη για 37 αδικήματα. Ο βοηθός του, Γουόλτ Νόουτα, αντιμετωπίζει επίσης νέες κατηγορίες ενώ οι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη και σε έναν δεύτερο υπάλληλο του πρώην προέδρου, τον Κάρλος Ντε Ολιβέιρα.

Οι κατηγορίες αφορούν την προσπάθεια διαγραφής των πλάνων από τις κάμερες ασφαλείας, ψευδή κατάθεση στο FBI και παράνομη παρακράτηση ενός ακόμη εγγράφου το οποίο περιείχε πληροφορίες σχετικές με την εθνική άμυνα.

Περίπου οι μισοί Ρεπουμπλικανοί δεν θα ψηφίσουν τον Τραμπ, αν καταδικαστεί

Περίπου οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ αν καταδικαστεί, ένδειξη των συνεπειών που ενδέχεται να έχουν τα νομικά του προβλήματα στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν την εμφάνιση του Τραμπ ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου χθες Πέμπτη το απόγευμα. Σε αυτή ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων ρωτήθηκαν αν θα ψηφίσουν τον πρώην πρόεδρο στις εκλογές του 2024 «αν καταδικαστεί για κακούργημα από σώμα ενόρκων». Το 45% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι», ενώ περισσότερο από το 35% απάντησε «ναι».

Στην ερώτηση αν θα ψηφίσουν τον Τραμπ «αν εκτίει ποινή φυλάκισης», το 52% των Ρεπουμπλικανών απάντησε «όχι» και μόνο το 28% απάντησε καταφατικά.