«Θέλω να στείλω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε δήθεν “πάρτυ” στους πανεπιστημιακούς χώρους να εξελίσσονται σε γιορτές τυφλής βίας και καταστροφής, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με σημερινή (17/3) του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπό το φως των πιο πρόσφατων περιστατικών σε Πανεπιστήμια της χώρας.
Για τέτοια επεισόδια πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, και αυτά που προβλέπει ο νόμος φτάνουν μέχρι και την οριστική διαγραφή φοιτητών. Και είναι ευθύνη των πειθαρχικών οργάνων των πανεπιστημίων να εφαρμοστεί ο νόμος, που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί. Χθες είχαμε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ», έγραψε ο πρωθυπουργός.
Στην ίδια ανάρτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των απογευματινών χειρουργείων, που, όπως είπε, «δίνουν λύση σε ασθενείς οι οποίοι περίμεναν για 2-3 χρόνια για μια επέμβαση». Ο πρωθυπουργός τόνισε: «Εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα πολιτικών που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και τα καθημερινά του προβλήματα. Με στόχο η χώρα μας να γίνει πιο ευρωπαϊκή, πιο σύγχρονη, πιο ασφαλής και πιο δίκαιη».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση για την επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό για τα κόκκινα δάνεια, στην παροχή κινήτρων για τους συνταξιούχους για την επιστροφή τους στην εργασία, στον θεσμό του Προσωπικού Βοηθού, στο πρόγραμμα «Σπιτι Μου» και στις «Νταντάδες της Γειτονιάς», αλλά και στα πρώτα απογευματινά χειρουργεία.
Παράλληλα μίλησε για τη Θεσσαλία και το master plan για την αντιπλημμυρική προστασία, τη θωράκιση και αναβάθμιση των κρίσιμων υποδομών, τη βέλτιστη διαχείριση των υδάτων που λιγοστεύουν επικίνδυνα, τη βιώσιμη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που μπορεί να εγγυηθεί υψηλότερα εισοδήματα και προστασία του περιβάλλοντος.
Αναφορικά με το αγροτικό ζήτημα και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των αγροτών, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό τους».