Με λέμβους απεγκλώβιζαν όλη νύχτα στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στις διασώσεις συμμετέχουνκαι ελικόπτερα – Υπάρχει ακόμη κόσμος στις ταράτσες των σπιτιών
Συνολικά 1.881 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή ενώ από Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα τις 6.30 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.406 κλήσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.
Αγωνία για την υπερχείλισή του Πηνειού
Έκδηλη η ανησυχία όλων από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού. Στις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές.
Το νερό στο σημείο έρχεται ορμητικό και από την Καρδίτσα και από τα Τρίκαλα, ο όγκος του είναι μεγάλος, ενώ μέσα στη νύχτα έσπασαν το ανάχωμα της Γυρτώνης για να αποσυμφωρηθεί ο ποταμός.
Επί ποδός όλη τη νύχτα το συντονιστικό του δήμου Λαρισαίων, ειδοποιούσε τους κατοίκους, και στον Άγιο Θωμά και στα εργατικά της Γιάννουλης και στη συνοικία Ιπποκράτης και άλλες παραπήνειες συνοικίες για να είναι σε επιφυλακή.