Κάτι περισσότερο από 24 ώρες χρειάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταδικάσει την επίθεση σε βάρος του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.
Χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα στην επίθεση, υποστηρίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου πως «η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απέναντι σε επιθέσεις και βίαιες ενέργειες είναι διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη».
Στρέφοντας μάλιστα τα πυρά του προς τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει ότι «η ΝΔ ουδέποτε καταδίκασε τη στοχοποίηση και τις επιθέσεις με μολότοφ ακόμη και στα σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της Συμφωνίας των Πρεσπών».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και σε αυτές τις εκλογές δίνει την μάχη των ιδεών και των επιχειρημάτων και αυτό το κλίμα πολιτικού πολιτισμού θα υπερασπιστούμε απέναντι σε όποια παιχνίδια εντυπώσεων», διαμηνύει στο κλείσιμο της ανακοίνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας βρισκόταν το μεσημέρι της Κυριακής μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους σε ταβέρνα στα Πετράλωνα, όταν δέχθηκαν επίθεση με γιαούρτια από «αριστεριστές».
Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, κάνει λόγο για θρασύδειλα φασιστοειδή και τονίζει πως η επίθεση στον κ. Πλεύρη είναι επίθεση στη Δημοκρατία και το «δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής».
«Από τους μόνους που αισθάνομαι ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη είναι από τη Λένα, την κόρη μου Νίκη (13) και το γιο μου Κωνσταντίνο (8) που στοχοποιούνται για τις επιλογές μου. Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν. Λυπάμαι όσους για μικροκομματικούς λόγους δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν», έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός.
Λοβέρδος: Απόλυτη καταδίκη, όλοι οι δημοκράτες είμαστε στο πλευρό του
Σε ανάρτησή του στο Twitter υπογραμμίζει ότι: «όλοι οι δημοκράτες είμαστε στο πλευρό του» ενώ τόνισε ότι τα έχει βιώσει και ο ίδιος αυτά και πίστευε ότι δεν θα ξαναγίνουν. «Ντροπή. Μεγάλη ντροπή. Τα έχω βιώσει αυτά. Πίστευα ότι δεν θα ξαναγίνουν. Απόλυτη καταδίκη. Όλοι οι δημοκράτες είμαστε στο πλευρό του Θάνου Πλεύρη», έγραψε στο Twitter ο κ. Λοβέρδος