Ευρύ προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Mega. Την ίδια στιγμή στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποκτά και διαφορά 2 μονάδων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα δημοκοπικά μαντάτα είναι ιδιαίτερα άσχημα για το κόμμα της Κουμουνδούρου, το οποίο απειλείται και από το ΚΚΕ για την τρίτη θέση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% των ψήφων, ενώ το δεύτερο ΠΑΣΟΚ το 12,2% καταγράφοντας αύξηση 1,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Την ίδια ώρα, μετά και την διάσπαση του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τα δημοκοπικά του ποσοστά να συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο, καθώς έχει φτάσει στο 10,2%.
Δημοσκόπηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τους πολίτες, παρουσίασε απόψε το Mega σε συνεργασία με την Metron Analysis.
Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ είναι 22,9 μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2% , οριακά κάτω από τα ποσοστά των εκλογών του Ιουνίου ενώ το ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα ποσοστά του κατά 3,5 μονάδες φθάνοντας το 15,3%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση υπολείπεται του εκλογικού ποσοστού του κατά 5,1% καθώς συγκεντρώνει 12,7%. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος του ΚΚΕ που φθάνει το 11,5% από 7,7% που κατέγραψε στις εθνικές εκλογές καθώς παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετακινούμενων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται και συγκριτικά με τον Οκτώβριο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει επιπλέον 1,8% και φθάνει το 10,2% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 1,6% συγκριτικά με τον Οκτώβριο και φθάνει στο 12,2% και καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά. Κέρδη 0,5% καταγράφει και η ΝΔ αγγίζοντας το 30,5%.
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης
Στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί ισχυρό προβάδισμα καταλαμβάνοντας το 41%, των θετικών ψήφων. Στη δεύτερη θέση ο «κανένας» με 31%, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, συμπεριλαμβανομένων των Ανδρουλάκη και Κασσελάκη, συγκεντρώνουν ποσοστό μικρότερο του 5%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μόνο οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα (51%). Σχεδόν ένας στους 10 οδεύει προς ΚΚΕ, ενώ σημαντικές απώλειες υπάρχουν προς το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας.
Την ίδια ώρα, πολύ υψηλή συσπείρωση συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία (άνω του 80%), ενώ το ΠΑΣΟΚ ξεπερνά το 77%.
Πηγή: www.ethnos.gr