Δε χωράνε μικροψυχίες

Χρήστος Δερβένης 26 Ιαν 2014

Έχω την αίσθηση ότι ο πρώτη φάση της κίνησης των 58 έχει τελειώσει με επιτυχία. Τώρα πρέπει να ενεργοποιηθεί η τελευταία απόφαση μας. Να ξεκινήσει γρήγορα η συνεννόηση αυτών που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και με συναίνεση να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα, που είναι η οργάνωση της συνδιάσκεψης για τις ευρωεκλογές και ο καθορισμός του τρόπου επιλογής των υποψηφίων.

Ο ρόλος των 58 δεν είναι να προκαταλάβει κανέναν, προσδιορίζοντας ερήμην τις διαδικασίες και ύστερα να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν. Μια τέτοια αντίληψη δεν μπορεί να έχει μέλλον, όπως σωστά αποφασίσαμε.

Ο ρόλος των 58 είναι, στο πλαίσιο των αρχών που διατυπώσαμε με την εναρκτήρια πρόσκληση μας, να διευκολύνουμε με τον τρόπο μας, μια έντιμη διαδικασία για την διατύπωση ενός σύγχρονου λόγου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και όλα τα θέματα που σχετίζονται με αυτές.

Στην προσπάθεια μας αυτή δεν χωράνε μικροψυχίες από καμία πλευρά. Χωρίς να ξεχνάμε ότι κάποιοι της δικής μας Κεντροαριστεράς, ενώ εμείς συζητάμε, αυτοί κουβαλάνε την ευθύνη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.