Ο Αυστραλός Ματίας Κόρμαν νέος ΓΓ του ΟΟΣΑ

13 Μαρ 2021

Ο Αυστραλός Ματίας Κόρμαν εξελέγη σήμερα γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης από τους πρεσβευτές αυτού του οργανισμού που αριθμεί 37 μέλη, έγινε γνωστό από πηγές προσκείμενες στον ΟΟΣΑ.

Πρώην υπουργός Οικονομίας, ο Κόρμαν, ηλικίας 51 ετών, εξελέγη "με μικρή πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των επικεφαλής αντιπροσωπειών", έναντι της 53χρονης Σουηδής Σεσίλια Μάλμστρεμ, πρώην Ευρωπαίας Επιτρόπου για το Εμπόριο, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Προέρχεται από το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα των Φιλελευθέρων και έχει υπάρξει ο πιο μακροχρόνιος υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας. Ο Mathias Cormann έφυγε από το κοινοβούλιο στα τέλη του περασμένου έτους για να διεκδικήσει την κορυφαία θέση στον ΟΟΣΑ.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, είχε προωθήσει και στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού οικονομικών.

Ωστόσο η υποψηφιότητα του δέχομαι αρκετές επικρίσεις, κυρίως από περιβαλλοντικές οργανώσεις για την πολιτική του απέναντι στην κλιματική αλλαγή.