Ούτε καν!

Χρήστος Δερβένης 27 Φεβ 2018

Πάντα θαύμαζα τους cool τύπους. Αυτούς που βλέπουν τη ζωή με απόλυτη ψυχραιμία, και αντιδρούν με τον αντίστοιχο τρόπο. Ίσως γιατί εγώ δεν είμαι αυτός ο τύπος ανθρώπου. Μου τη δίνει  συχνά βρε αδερφέ!

Οι ψύχραιμοι είναι πολύ ευτυχισμένοι άνθρωποι. Βλέπουν κάποια γυναίκα να βιάζεται, και πίνοντας το καφεδάκι τους συζητάνε πολύ ψύχραιμα πόσο κακό πράγμα είναι ο βιασμός, πόσο αντίθετος με τον πολιτισμό μας, αλλά θα το λύσει η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγει με ψυχραιμία και πάλι η βιασθείσα. Αρκεί βεβαίως να μην είναι το παιδί μας!

Δείτε το Σταύρο Θεοδωράκη τι ψύχραιμα αντιμετώπισε το θέμα της Novartis. (Δε μιλάω για τον ΓΑΠ γιατί αυτός ασχολείται με την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού στην υφήλιο και δεν ασχολείται με τα μικρά!). Με απαράμιλλη ψυχραιμία ζήτησε διερεύνηση του σκανδάλου, λες κι αυτό ήταν πραγματικό θέμα και οχι μια σκευωρία που στήθηκε γύρω απο δυο πρωθυπουργούς, έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης και υπουργούς. Δεν θυμάμαι όμως  να είχε την ίδια ψυχραιμία όταν του χρέωσαν τα ίδια κέντρα, πως τα έχει πάρει από εκδότες και εργολάβους για το κόμμα του!

Θα μου πείτε πως μου ‘ρθαν όλα αυτά. Διάβασα χθες ένα κείμενο ενός άλλου «ψύχραιμου» του  Γ. Καρελιά στο Protagon, ο οποίος με αφορμή τη μήνυση του Α. Σαμαρά εναντίον του Βαξεβάνη και όσων τον κατηγόρησαν για τη συμμετοχή του στο παραπάνω σκάνδαλο διατύπωσε την άποψη πως ο «ακραίος ρεβανσισμός είναι για το ποδόσφαιρο, και ούτε καν!»

Τι μας λέει λοιπόν ο καλός δημοσιογράφος. Πως οι πολιτικοί δεν πρέπει να αντιδρούν ως χουλιγκάνοι, να είναι μεγαλόκαρδοι γιατί αυτό απαιτεί ο πολιτικός πολιτισμός. Σύμφωνοι! Μ αρέσουν όπως σας είπα οι large τύποι. Μόνο που και πάλι η προσβολή και η σκευωρία αφορά άλλους! Θα ήθελα πολύ να έβλεπα παρόμοια αντίδραση σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του «συναδέλφου» του κ. Καρελιά,  Βαξεβάνη με τίτλο «Μπλεγμένος στο σκάνδαλο της Novartis ο δήθεν αντικειμενικός Καρελιάς»!!!! Να φανταστώ πως θα του τηλεφωνούσε για ραντεβού στην Αθηναϊκή Λέσχη με dress code, “black tie” να συζητήσουν το θέμα, όπως επιβάλουν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς και η δεοντολογία μεταξύ συναδέλφων! Και μετά να παρακολουθήσουν μαζί «ένα αθλητικό γεγονός» όπως στη τηλεοπτική διαφήμιση των εξευγενισμένων οπαδών.

Δεν μπορεί μας λέει ο κ. Καρελιάς στη πολιτική ζωή να κυριαρχεί ο ρεβανσισμός! Συμφωνώ. Όμως τι σημαίνει ρεβανσισμός; Ήταν ρεβανσισμός η παραπομπή των Απριλιανών και η ισόβια κάθειρξη; Σοκαριστήκατε φαντάζομαι με την αναλογία! Ναι πράγματι, η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παράνομη. Δεν έκανε πραξικόπημα με την τυπική έννοια. Όμως ποιος είπε πως μια εκλεγμένη κυβέρνηση μπορεί να καταλύει τη διάκριση των εξουσιών. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος περιέγραψε με σαφήνεια τι είναι για το δικαιικό μας σύστημα, η εσχάτη προδοσία. Όταν στη πολιτική ζωή του τόπου οι κυβερνώντες εισάγουν μαφιόζικες πρακτικές εναντίον των αντιπάλων τους, χρησιμοποιούν κουκουλοφόρους, τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη και καταλύουν έναν-έναν τους θεσμούς, στήνουν μαϊμού προανακριτικές, προσβάλουν βάναυσα προσωπικότητες, οι θιγόμενοι  πρέπει να τους στείλουν λουλούδια στη γιορτή τους.

Να το ξεχάσουμε γιατί λέει το ξέχασε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πράγματι ο ΑΠ μετά την επανεκλογή του το 1993, εισηγήθηκε και η βουλή αποφάσισε να σταματήσει η δίωξη των πολιτικών του αντιπάλων και ιδίως του Κ. Μητσοτάκη.

Και ερωτώ. Είναι ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα που μας κυβερνά πολιτικοί αντίπαλοι; Ούτε καν!!!!!!