Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης στο ΑΠΘ- 33 προσαγωγές

11 Μαρ 2021

Επιχείρηση της Aστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΑΠΘ  πραγματοποιήθηκε το πρωί. Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6 το πρωί.


Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 το πρωί, όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την Πανεπιστημιούπολη και «ολοκληρώθηκε ομαλά», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μιάμιση ώρα αργότερα. Όσο ήταν σε εξέλιξη η επέμβαση, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το Ίδρυμα μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων τη Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έχουν προσαχθεί συνολικά 33 άτομα (26 άνδρες και 7 γυναίκες), από τους οποίους 32 Έλληνες και ένας Κύπριος. Οι 19 από αυτούς δήλωσαν φοιτητές του Α.Π.Θ. ενώ οι υπόλοιποι 14 δεν σχετίζονται με το πανεπιστήμιο.


Στην ίδια ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την επιχείρηση την οποία συντόνισε η Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.


Φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε νέα συγκέντρωση, στις 11, στην Καμάρα και καταγγέλλουν την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας απαιτώντας την άμεση απόσυρση της αστυνομίας από το Πανεπιστήμιο..