Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης- Ζήτησε ενοποίηση των δικογραφιών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

07 Νοε 2022

Ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από τον συνήγορο του Γιάννη Μαντζουράνη, επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ζήτησαν να ενοποιηθούν οι πέντε δικογραφίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, να σταματήσει η εισαγγελική "σαλαμοποίηση" και να αναλάβει την έρευνα η Εισαγγελία Εφετών,

Ο κ. Βαξεβάνης, μεταξύ των άλλων, δήλωσε:

" Οι ώρες είναι κρίσιμες για τη Δημοκρατία και κυρίως για τη Δικαιοσύνη που πρέπει να σταματήσει να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα. Η έρευνα έπρεπε να είναι ενοποιημένη σε εισαγγελέα Εφετών, ακολουθείται η τακτική της σαλαμοποίησης. Εξάλλου, οι έρευνα αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος δείχνεται όχι μόνο από έμας, αλλά και από τον κ.Μαρινάκη και τον κ. Τέλογλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθές ο κ. Μαρινάκης μίλησε για παρακράτος από το πρωθυπουργικό γραφείο. Δεν μπορεί ο κύριος Ντογιάκος και ο κάθε Ντογιάκος να διατάζει νέα προκαταρκτική σα να είναι για την κακοποίηση μίας γάτας στην Κρήτη.

Πρέπει να σταθεί στο ύψος της η Δικαιοσύνη και να αφήσουμε το κρυφτούλι. Στα δημοσιεύματα έχουν κατονομαστεί δυο επιχειρηματίες ο κ. Γιάννης Λαβράνος και ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος οι οποίοι σχετίζονται με όλο αυτό το σύστημα το αμαρτωλό το οποίο κατέληξε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο, συν άλλα άτομα που θα δείτε τις επόμενες μέρες. Κανένας δεν τους κάλεσε, καμία ανακριτική έρευνα, γιατί αυτό έχει επιλέξει ο ο κ. Μητσοτάκης.,Υπάρχει ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης με εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη, αυτός είναι ο εγκέφαλος και αυτός προσπαθεί να κλείσει την υπόθεση".

Αναφορικά με τις αποδείξεις, ο κ. Βαξεβάνης υποστήριξε ότι "φυσικά υπάρχουν αποδείξεις. Τα τέσσερα μηνύματα που δημοσιεύσαμε αποδεικνύουν την παρακολούθηση. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία. Οι αποδείξεις θα δοθούν με τον τρόπο που πρέπει να δοθούν. Η Δικαιοσύνη να κάνει έρευνα και να μην πετά την μπάλα στην εξέδρα.

Υπάρχει ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, τις συζύγους των υπουργών, επιχειρηματίες και εμμέσως και τον Αλέξη Τσίπρα. Σημασία έχει η αντίληψη που διέπει τον πολιτικό εγκέφαλο που τα σκέφτεται όλα αυτά".

Υπενθυμίζεται ότι χθες παρενέβη ο κ. Ντογιάκος για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», στο οποίο εμφανίζονται σειρά ονομάτων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί και άλλα πρόσωπα, όπως είναι δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου, να έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες.

Παράλληλα, κ. Ντογιάκος έδωσε παραγγελία στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.