Αποκαλυπτήρια για το κόμμα Παπανδρέου

02 Ιαν 2015

Στις 3 Ιανουαρίου, το Σάββατο, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η ίδρυση κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ το όνομα και τα σύμβολα μπορεί να παρουσιαστούν από σήμερα με την κατάθεσή τους στο πρωτοδικείο.

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμο κείμενο με το οποίο θα απαντήσουν σ αυτήν την πρωτοβουλία, την οποία χαρακτηρίζουν διασπαστική. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος δεν πρόκειται να εμπλακεί στην σύγκρουση με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν ο Γ. Δατσέρης που ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας και η Εύα Καϊλή στο ρόλο της εκπροσώπου τύπου. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα μετρήσουν τις δυνάμεις των δύο κομμάτων.

Στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου έχουν κεντρικό ρόλο οι Φ. Πετσάλνικος και Μ. Καρχιμάκης, επίσης οι Σ. Ξυνίδης και Γ. Πεταλωτής, ενώ μεγάλη επιρροή έχει ο Γ. Ελενόπουλος. Φ. Σαχινίδης και Θ. Μωραίτης είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα τον ακολουθήσουν οπωσδήποτε, χωρίς να αποκλείονται οι Σ. Κεδίκογλου, Κ. Τριαντάφυλλος και Ν. Σηφουνάκης.