Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου»..
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοντολέων κατάθεσε πως η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορούσε την προσωπική του ζωή.
Διαβάστε επίσης ΚΚΕ: Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές
Παράλληλα επανέλαβε οτι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού ούτε του τότε στενού του συνεργάτη Γρήγορη Δημητριάδη. Ο ίδιος φέρεται να ξεκαθάρισε οτι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την Intellexa και την Krikel.
Φέρεται, επίσης, να δήλωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ότι συνομιλούσε με τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη (υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη), σχεδόν καθημερινά για «οργανωτικά θέματα» αλλά και για να ενημερώνει ο κ. Δημητριάδης τον πρωθυπουργό.
Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, δήλωσε: «'Ανθρακας ο θησαυρός σε όσους επένδυσαν στην κατάθεση του κ. Κοντολέοντα. Θησαυρός, όμως, τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση Πιτσιόρλα».
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, σημείωσε πως η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα και τα κυβερνητικά στελέχη «αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων».
Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην Εξεταστική Επιτροπή Ευαγγελία Λιακούλη μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, δήλωσε «Πολύτιμος μάρτυρας τελικά ο κ. Κοντολέων παρά την επίκληση του απορρήτου. Βασικά πράγματα, δύο: Δεν ενημέρωσε ο ίδιος τον κ. Μητσοτάκη- Γεραπετρίτη και Δημητριάδη για το θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. 'Αρα ποιος τους ενημέρωσε; Μήπως μια πηγή που ταυτόχρονα παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη; Δεύτερον, μας διαβεβαίωσε πως υπάρχει αποτύπωμα στην καταστροφή τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου Αρχείου. Υπάρχει συνέχεια...»