«Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια…»

Βασίλης Δεληγκάρης 05 Μαϊ 2012

O κυρίαρχος λαός ως γνωστό και πολύ σωστά, έχει όλες τις επιλογές στα χέρια του, ακόμη και αυτή της αυτοκαταστροφής… Και είναι τόση η συσσωρεμένη οργή και τόσο «χαοτική» η πολιτική κατάσταση, που δεν αποκλείεται αύριο και να την επιλέξει!

Ήδη οι αρχηγοί των «φυλών» Αλέξης, Πάνος, Αλέκα και λοιπές δυνάμεις, έχουν ανάψει τις «φωτιές» και χορεύουν γύρω τους το χορό του πολέμου, έτοιμοι να κρατήσουν θριαμβευτικά στα χέρια τους τα πολιτικά σκαλπ των εχθρών τους!

Το λεγόμενο και ως αντιμνημονιακό μπλοκ, είναι πλέον προ των πυλών των Αθηνών και όσοι το αποτελούν, απειλούν ευθέως πλέον και χωρίς να μασούν τα λόγια τους, την πολιτική ομαλότητα (Τσίπρας: Εγώ δεν θα παραδώσω την εντολή…) και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη! Όχι βέβαια και κυρίως επειδή είναι αντιμνημονιακοί (ποιος άλλωστε μπορεί να είναι φανατικά μνημονιακός), αλλά επειδή είναι έξαλλοι και συνεπώς, επικίνδυνοι.

Και με την εξαλλοσύνη, την ανευθυνότητα και τον τυχοδιωκτισμό τους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρουν τη χώρα από την Ευρώπη και θα τη βάλουν στο κέρας της Αφρικής και τις παραγωγικές σχέσεις και δυνάμεις από τον «υπαρκτό καπιταλισμό», στη λίθινη εποχή της ανταλλακτικής οικονομίας.

Να πάτε-να πάτε να τους επιλέξετε όσοι τους πιστεύετε και τους εμπιστεύεστε, ή θέλετε να εκφράσετε την οργή και την αγανάκτησή σας και να λάβετε εκδίκηση… Είναι όλοι τους μια αξιόπιστη και σίγουρη… καταστροφική λύση!

Διαφορετικά, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Υπάρχουν, ας πούμε, και κόμματα που στον ένα ή στον άλλο βαθμό μπορούν να εγγυηθούν ή να συμβάλλουν σε μια ομαλή μετεκλογική πορεία, προς μια βαθμιαία εκτόνωση της οικονομικής κρίσης και μια σταδιακή ανάκαμψη της χώρας, εντός της Ευρωζώνης. Με θυσίες, σίγουρα με πολλές θυσίες, δεν υπάρχει εύκολος και ανώδυνος δρόμος.

Εγώ προσωπικά, αν αυτό μπορεί να ενδιαφέρει κανέναν, που πολύ αμφιβάλλω, ως συνεπής ρεβιζιονιστής και ρεφορμιστής, αυτή την επιλογή θα κάνω.

Θα ήθελα δε να επισημάνω, για όσους πιστεύουν ή προπαγανδίζουν ότι την επόμενη των εκλογών θα υπάρχει «βρέξει – χιονίσει» κυβέρνηση και προεξοφλούν ότι αυτή θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θεωρώντας το ΠΑΣΟΚ δεδομένο σε κάθε περίπτωση, θα έλεγα να μην ποντάρουν όλα τα λεφτά τους.

Το αντίθετο, δεδομένων των συνθηκών, όπου ο μεν Σαμαράς έχει υπονομεύσει εκ των προτέρων και με τη στάση του την περίοδο της κυβέρνησης Παπαδήμου και με τις συνεχείς προεκλογικές του αναφορές, ότι προτιμά διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις(!) μέχρι να επιτευχθεί αυτοδυναμία, ο δε Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε του ομιλία ή συνέντευξη τελευταία, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο ευρύτερη προοδευτική κυβέρνηση θα επιδιώξει, ή, στη χειρότερη περίπτωση, θα συμμετέχει μόνο σε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας και σε καμιά περίπτωση μόνο με τον Σαμαρά, η προοπτική αυτή δεν υφίσταται.

Και όσοι επιμένουν ακόμη συνειδητά να τη διακινούν, είτε εκφράζουν φρούδες ελπίδες των ίδιων ή κάποιων ισχυρών οικονομικοεκδοτικών παραγόντων, είτε σαφώς παραπληροφορούν μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την άρνηση συμμετοχής τους σε μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Κοροΐδα που θα αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες και τις δύσκολες αποφάσεις, θα πληρώνουν το κόστος, για να βγαίνουν μετά κάποιοι «έξυπνοι» να κάνουν κριτική και μαγκιές εκ του ασφαλούς, για να χτίζουν πάνω στα ερείπια της χώρας πολιτικές ή άλλες καριέρες, θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν πλέον…

«Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τραίνο»…

Από Δευτέρα, όλοι μας, ψηφοφόροι και κόμματα, προ των ευθυνών μας.

Καλή μας ψήφο λοιπόν και «ο θεός να βάλει το χέρι του». Και ελπίζω να μη δω κανέναν από τους πολύ βαρβάτους «αντισυστημικούς» τη Δευτέρα

πρωί-πρωί να κάνει ουρά μπροστά από κάποιο Α.Τ.Μ ή κανένα βενζινάδικο. Δεν θα το αντέξω…

.

 

.

Ο Βασίλης Δεληγκάρης είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας.