Γιατί μνημόνιο;

Γιάννης Ζηρίνης 10 Σεπ 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

Γιατί δεν βρήκαμε αλλού λεφτά να μας δανείσουν.

Γιατί μπορούμε ακόμα να παραμυθιάσουμε αρκετούς να μας ψηφίσουν υποσχόμενοι “παράλληλο πρόγραμμα” .

Γιατί τώρα ξέρουμε πώς να πουλήσουμε ¨αναδιαπραγμάτευση¨ στους δικούς μας  πριν μας πάρουν πάλι χαμπάρι

ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ:

Γιατί ξέρουμε πώς να δουλέψουμε πάλι την τρόϊκα με την δήθεν εφαρμογή του.

Γιατί ξέρουμε να κλείνουμε το μάτι στους δικούς μας ότι δήθεν το εφαρμόζουμε το πρωί όταν στην πράξη το ξηλώνουμε το βράδυ.

Γιατί αφού η τρόϊκα δεν μπορεί να μας κοντράρει ανοικτά, μπορούμε να το προσαρμόζουμε μην θίγοντας την πελατεία μας,  μοιράζοντας τα μέτρα επί δικαίων και αδίκων βρίσκοντας “ισοδύναμα”.

 

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ:

Γιατί έτσι μπορούμε να πείσουμε το νοήμον κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε να μας ψηφίσει.

Γιατί αφού κανείς δεν το διαβάζει και κανείς δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, μπορούμε να μην πολυ- δεσμευόμαστε για το τι θα πρέπει να κάνουμε μετά τις εκλογές.

Γιατί μετά από το καταστροφικό επτάμηνο της ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που τελικά έκανε την κωλοτούμπα και το ψήφισε,  νιώθουμε δικαιωμένοι.

 

ΚΚΕΛΑΕ

Γιατί μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να το κατηγορήσουμε για τα δεινά που υφίστανται τα λαϊκά στρώματα χωρίς να μπούμε σε εξηγήσεις που δεν μας συμφέρουν.

Γιατί αυτό μάς έρχεται ¨γάντι” να ξυπνήσουμε την παραδοσιακή ξενοφοβία μεγάλης μερίδας του πληθυσμού.

Γιατί γίνονται εύκολα πιστευτά τα παραμύθια που λέμε στους ψηφοφόρους μας – αυτό προκάλεσε την κρίση, μας επιβουλεύονται οι ξένοι, υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως το να κλειστούμε στο καβούκι μας και να ζήσουμε με αυτά  που έχουμε κλπ.

 

ΧΑ

Γιατί ο ανάδελφος λαός δεν θέλει αδέλφια.

 

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:

Γιατί τώρα ξέρουμε ότι τα ψέματα τελειώσαν, ότι η τρόϊκα δεν τρώει κουτόχορτο και δεν υπάρχουν αλλού πρόθυμοι να μας δανείσουν για τα επόμενα τρία τουλάχιστον χρόνια.

Γιατί είναι το μόνο πλάνο που υπάρχει  για να βγούμε από το βούρκο του πελατειακού συστήματος και να γίνουμε -με κόπο , μόχθο και σε βάθος χρόνου- μια ¨κανονική¨ ευρωπαϊκή χώρα.

Γιατί είναι ό μόνος τρόπος που έχουμε να γίνουν επενδύσεις , να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας , να πάρει μπρος η οικονομία, να δούμε καλύτερες μέρες.