Μενοιτιαδης

Δημήτρης Σκουρέλλος 02 Απρ 2020

Χ. Κ. Άντερσεν: δεν ήμασταν όλες/οι σύντροφοι όπως Αυτός, με την Ελευθερία Περικεφαλαία ή αιγίδα. Πώς τώρα στρεφόμαστε προς εαυτούς χαίνοντας οκνηρά τα σχόλια; Αλήθεια κα Υπουργέ της Εκπαιδεύσεως μπορείτε ή μπορούν;

            Αμφιβάλλω, όχι ως τακτική και ζωής στάση αλλά άτακτα εν προκειμένω. Η ιδρυματοποίηση στην οποία δικαίως υποβληθήκαμε δεν αναιρείται με ευχολόγια και παραινέσεις, μόνο με κανόνες και προϋποθέσεις.

            Εξηγούμαι: δοκιμάσατε να δεχθείτε ηλεκτρονικό μάθημα από το σύστημα εκπαίδευσης που επιβλέπετε; Αν είχατε δύο παιδιά… Τα ανήψια σας έχουν lab top ή τα καταφέρνουν με το κινητό; Πόσο τις «ψάξατε» τις πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε; Πάλι στα εναλλακτικά; Ποια είναι τα στελέχη της «εκπαίδευσης» στα οποία στηρίζεστε, και ποια η μορφή γραφής που προωθείτε και προωθείται στην Ελλ. Εκπαίδευση: το …χειρόγραφο.

Τις μειονότητες, τους απόκληρους/ες χωρίς άλλα κι άλλα δίχως νετ, τους σκεφτήκατε; Προαιρετικά έστω;

            Χειρόγραφα και χειροπιαστές ανοικονόμητες ανειδίκευτες τοποθετήσεις. Με αυτό γεμίζουμε καλεντάρια και υποκρισία. Κανείς και καμιά δε θα σας μεμφόταν ενώπιον της παραδοχής: προς στιγμήν, δεν είναι εφικτό σε εμάς, δεν μπορούμε!

            Γιατί υπήρξαμε απροετοίμαστοι/ες, γιατί το προσωπικό μας θέλει μόνο να «παιδεύει», ποτέ να εκπαιδεύεται, γιατί στη χώρα μας δεν υπάρχουν αξιόπιστα, έγκυρα, αριστοτεχνικά, εύστροφα, ταχέα, ΔΙΚΤΥΑ. Μηδέν, μηδεμιάς πτυχής ηλεκτρονικής κοινωνικής εξαιρουμένης.

Φανταστείτε πως μετά την Καταστροφή, θα αναζητούμε Επενδύσεις, με αυτά τα ίδια Δίκτυα, δίχτυα βρόχους που μας κατασιγάζουν ήρεμους/ες αδιαμαρτύρητα να εγκολπώνουμε τη γραφειοκρατία και την ηλεκτρονική ουρά. Ίσοι/ες μόνο στο Παράγγελμα: Σιωπή!

            ΤΟΛΜΗΣΤΕ! Πείτε την αλήθεια και αξιολογήσετε όταν έρθει ώρα κι η υγεία, συγκρουστείτε με τον εαυτό σας, αν επιτρέπετε, ω Δεσποσύνη Εσείς! Αν η χώρα δεν είναι Γκουλάκ και το εκπαιδευτικό σύστημα απεικόνιση δεσμού φυλακών και απομόνωσης, ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΟΧΙ ΙΔΕΟΦΟΡΟ. Quaeso

            Ίσως έτσι τα δεσμωτήρια που λέμε σχολεία και οι δάσκαλοι που χαιρετούμε σαν φύλακες των φυλακών αλλάξουν λίγο. Από την υποκρισία τής σαν γραμματικής και των αντιμαθηματικών ΝΑ επιλεγεί ο ορθός λόγος, η ωφελιμότητα, η δημιουργία.

            Αλλαγή; Ενδεχόμενη κι αυτή, όμως αν εσείς δεν την πείτε τη «σκάφη σκάφη» απλώς μια πομφόλυγα της στιγμής, αξίωμα εις εαυτόν (για να δανειστώ από τους ελάχιστους εγχώριους φιλοσοφούσες). Ούτε τον εαυτό μου δεν ξεγέλασα ποτέ, εσάς τους καταρτισμένους, Υπουργέ, πώς θα μπορέσω; Εργαστείτε, αλλιώς χανόμαστε (κι Εσείς μαζί με μας τους ταπεινούς/ες). Υποχρεωθείτε ΑΠΑΞ  τέλος πάντων. Δε χρειαζόμαστε το φιλοδώρημα του μισθού σας: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, με εσάς ή υμών άνευ! Έτσι;