Τον γδούπον της τον ήχησεν γοργά

Δημήτρης Σκουρέλλος 15 Μαρ 2020

Μηνυτήρια αναφορά – αξιοπρέπεια  - Έβρος

 

Παρασκευή το πρωί, καθυστερημένα, επισκέφθηκα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Δε γνωρίζω αν η κωλυσιεργία και οι μικροκαθυστερήσεις δικαιολογούνταν από τις νωπές αποφάσεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων. Ας είναι: ο γραμματέας τη μια μου ?πε να ξανάρθω, την άλλην  να περιμένω την εισαγγελέα, την άλλη πώς γίνεται να υπήρξα μέλος του ΚΙΝΑΛ, έπειτα ότι η εισαγγελέας ήταν εκεί (προσγειώθηκε με το ΕΝΤΕΡΠΡΑΙΖ) και με κάλεσε να απευθυνθώ στο ΑΤ Ορεστιάδας. Πράγμα που έκανα:

          Κατέθεσα (μηνυτήρια) αναφορά για τεκταινόμενα στον Έβρο, τους οπλοφόρους, την ΕΛληνική ΑΣτυνομία, τις Αρχές, το Στρατό, τους «πρόσφυγες». Μια τελευταία ικμάδα αξιοπρέπειας  την έχω, όπως και της γυναίκας μου τη στήριξη. «Προκειμένου για τη διερεύνηση και τη δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για την εφαρμογή των νόμων της Ελληνικής Πολιτείας σχετικά με τα παραπάνω κατατίθεται η παρούσα από τον υπογράφοντα και υπογραφόμενο ως πράξη ατομικής αξιοπρέπειας αλλά και αγάπης προς τον τόπο όπου μεγαλώνουν τα παιδιά μου, ώστε στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι τα δημοσιεύματα (ό.π.) υπήρξαν νόθες κατασκευές να απαλλαγεί ο Έβρος από την επαχθέστατη ηθική σκιά. Ειδάλλως, δηλώνεται εδώ η βεβαιότητα του υπογράφοντος ότι θα τύχουν τα περιστατικά των οποίων θα επιληφθείτε τη δέουσα δικαιοδοσία της δημοκρατικής πολιτείας μας». Αυτό!

          Θα έπρεπε το ίδιο να είχα πράξει και για τα δημοσιεύματα περί βασανιστών και βασανιστηρίων στον Έβρο εν προκειμένω του προσφυγικού ή και τους συμπατριώτες μου αυτουργούς της Σρεμπρένιτσα, τους διαβιούντες σύνεγγύς μας. Αρκούν οι απειλές που δέχθηκα στη Γ.Σ. της β? ΕΛΜΕ Έβρου, τα σημειώματα στους γυαλοκαθαριστήρες του ΙΧ μου, οι αναίτιοι προπηλακισμοί στο Σουφλί, πέρσι τα Χριστούγεννα. Οι θρασύδειλοι ας μη βάζουν στο στόμα τους τα μικρά μου παιδιά.

Ευχαριστώ τον αντιπεριφερειάρχη Κωστή Σημιτσή για την ανθρώπινη και δημοκρατική στάση του. Για τους «δημοκράτες» αριστερά δεξιά στον τόπο που ζω δε θα μιλήσω. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Θα περάσει ο Κορωνοϊός και θα βρεθούμε! Γνωρίζω από πρώτο χέρι τη συμπάθεια του εκλιπόντος δασκάλου μου, Δ. Ν. Μαρωνίτη για τον ήσσονα ποιητή Διονύση Καλαμπερίδη. Πόσο του άρεσε εκείνο το ποίημα με τον πλασιέ «δεν έχω χρόνο να σας διαθέσω!», από όπου «τον γδούπον…γοργά». Δεν το βρήκα, κι ας έψαξα πάλι το αρχείο μου.

Αφού αφαίρεσα τα σκαμπρόζικα όμως παραθέτω άλλο του Καλαμπερίδη, αυτό το βρήκα:

«Γιατί να ξέρω

Γιατί έχω

Ή να ελέγξω την υποδοχή

Καλησιωπή

Αυτού το δόμος?

Να κτήνη

Κτείνεις

Κι εγώ μαζί με σένα σας.

Ζέλμπα Ομπσκούρα».