Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ!!!

Γιάννης Μεϊμάρογλου 05 Μαρ 2012

Ήταν μια εβδομάδα έντονης κινητικότητας των κομμάτων μας, αυτή που πέρασε!

.

Κάτι οι εκλογές που πλησιάζουν, κάτι -το σημαντικότερο- η αγωνία τους να βγάλουν τον τόπο από την κρίση, διορθώνοντας πιθανά λάθη που μπορεί να έγιναν κατά το παρελθόν, οι κομματικοί μηχανισμοί έκαναν εντυπωσιακές κινήσεις, ώστε να είναι όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα μετεκλογικά σενάρια, επικρατέστερα των οποίων είναι κυρίως δύο:

.

Σενάριο Α: Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ!
Σενάριο Β: Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ!

Σημειώνουμε τις πιο χαρακτηριστικές κινήσεις που έγιναν ανά κόμμα, που αναφέρονται με τη σειρά της εκλογικής δύναμης που αναμένεται να έχουν μετά τις ερχόμενες εκλογές:

.

ΔΗΜΑΡ

.

:kouvelisF.jpg

.

Συνετελέσθη το μεγάλο κοινοβουλευτικό θαύμα και η ΔΗΜΑΡ ψήφισε την πρώτη της μεταρρύθμιση, δικαιώνοντας έτσι τις φήμες που την ήθελαν σαν το κόμμα της μεταρρυθμιστικής αριστεράς. Η σχετική απόφαση είχε παρθεί με άνετη πλειοψηφία (33,5-32,5) στην ΚΕ, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι συσχετισμοί στην αριστερά έχουν αλλάξει ριζικά!

.

 

.


.

ΠΑΣΟΚ:

.

pasok_varka.jpg
Φούντωσε η μάχη της διαδοχής, καθώς, εκτός από το μόνιμο υποψήφιο, υποψηφιότητα έθεσε και ο -μέχρι πρότινος- υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που ανέλαβε πλέον να προστατεύσει το ΠΑΣΟΚ απ την ΚΟΔΗΣΟϊκη επίθεση που δέχεται! Υπογραμμίζοντας τον αριστερό χαρακτήρα του κόμματος, ο φιλοβενιζελικός, έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι το κόμμα του πρέπει να… συγκυβερνάει συνέχεια με τη δεξιά!

.


.

ΣΥΡΙΖΑ:

.

Byzantium.jpg
Έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, προτείνοντας 10 ρεαλιστικά σημεία για τη συγκρότηση αριστερού μετώπου, με στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης (την οποία αναγνωρίζει σε μια επίδειξη της επαφής του με την πραγματικότητα…).

.

 

.

Μερικά από τα σημεία που ξεχωρίζουν, είναι η έξοδος από την Ε.Ε. και η ένταξη της χώρας στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, η επιστροφή στη μνα και η αδελφοποίηση των αγανακτισμένων πλατειών Συντάγματος και Ταχρίρ!

.

 

.


.

ΚΚΕ:

.

kke patates.jpg

.

Μετά από ένα μικρό διάστημα ανακρίσεων για τις… ουρές που μπορεί να άφησε πίσω του οαποστατήσας υιός ιστορικού στελέχους (που έφτασε να καταγγείλει, ανυπόστατα, την ύπαρξη κλικών), το κόμμα-μόνιμη πρωτοπορία της εργατικής τάξης- για τη διάσωση της ελληνικής πλουτοκρατίας, με τον κωδικό POTATOES-1,γνωστού στη χώρα μας καλύτερα σαν «το κίνημα της πατάτας»!

.

 

.

 

.

 

.


.

ΝΔ:

.

Μετά τη διαγραφή των βουλευτών που δεν είχαν ψυλλιαστεί τη δίχρονη αντιμνημονιακή πλάκα που τους έκανε η ηγεσία του κόμματος, ο πρόεδρος συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ, καλοχτενισμένος, με κομμένα νύχια και καθαρά αυτιά.

.

Samaras_merkel.jpg

.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος άκουσε με έκδηλη συγκίνηση την ανάλυση του Έλληνα ηγέτη, για το πόσο καλό είναι το τελευταίο μνημόνιο και πόσο πολύ βοηθάει την ανάπτυξη της Ελλάδας, καθώς και τη δέσμευσή του να το εφαρμόσει κατά γράμμα, ως πρωθυπουργός, αφού το επαναδιαπραγματευτεί… με τον εαυτό του!

.


.

 

.

ΛΑΟΣ:

.

Karatzafer.jpg

.

 

.

Το κόμμα της δημοκρατικής ακροδεξιάς πέρασε άσχημες ώρες, καθώς, μετά την απώλεια των δυο -προς το παρόν- άξιων παιδιών του, έχει περιέλθει και σε δύσκολη ιδεολογική θέση, καθώς, αυτά που έλεγε, τα λέει τώρα η ΝΔ, ενώ αυτά που θέλει να πει, τα λέει η Χρυσή Αυγή!

.

 

.


.

Οι Έλληνες πολίτες, είναι πλέον πιο αισιόδοξοι παρά ποτέ και πιστεύουν ότι με τέτοια κόμματα, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

.

Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ!!!