Η πανσπερμία των αντιεμβολιαστών

Πέτρος Παπασαραντόπουλος 08 Ιουν 2021

Ενώ η χώρα έχει ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια εμβολιασμούς, φαίνεται ότι πλησιάζει στον σκληρό πυρήνα των αντιεμβολιαστών που θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην απόκτηση «ανοσίας της αγέλης» για την οποία είναι απαραίτητο ένα ποσοστό εμβολιασμένων γύρω στο 80%.

Με αυτό το δεδομένο, η χαρτογράφηση των φυλών των αντιεμβολιαστών είναι μια επείγουσα προτεραιότητα. Η πρώτη παρατήρηση είναι ο κατακερματισμός του αντιεμβολιαστικού «κινήματος». Πρόκειται για μια ετερόκλητη συμμαχία, από την Ακρα Δεξιά έως την Ακρα Αριστερά συν πολλούς από τους απολιτικούς. Οι επιχειρηματολογίες κυμαίνονται από τον Γκέιτς και τα μικροτσίπ, έως τη νέα τάξη πραγμάτων και την αλλοίωση του DNA. Μοναδικό κοινό τους στοιχείο η άρνηση του ορθού λόγου και της κριτικής σκέψης. Φαίνεται ότι σημαντικό τμήμα αρνητών προέρχεται από τους ακραία θρησκευόμενους, με τους οποίους αξίζει τον κόπο ν ασχοληθούμε αναλυτικά.Σε αυτή την κατηγορία καθοριστικός είναι ο ρόλος των λεγόμενων «γερόντων». Για παράδειγμα, ο Γέρων Παρθένιος μας πληροφορεί ότι «το εμβόλιο είναι απάτη» και ο αγιορείτης γέροντας Ευθύμιος από την Καψάλα του Αγίου Ορους, πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου, δηλώνει με σθένος «όχι στο εμβόλιο», προτείνοντας την εναλλακτική λύση: «Παλαιώτερα σέ παρόµοιες περιπτώσεις θανατηφόρων ἐπιδηµιῶν (η εκκλησία) τελοῦσε ἁγιασµούς καί ἔκανε λιτανεῖες ἱερῶν εἰκόνων καί ἁγίων λειψάνων. Γιατί καί σήµερα νά µήν γίνωνται αὐτά;… Ἐµεῖς ἔχοµε ἀνώτερα ἐµβόλια καί φάρµακα ἀθανασίας, τά ἅγια Μυστήρια». Από την Πάτμο, ο Γέροντας Γαβριήλ Αγιορείτης, από το Ιερό Κελί Αγίου Χριστοδούλου κατακεραυνώνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και επισημαίνει τους υγειονομικούς, ηθικούς και πνευματικούς κινδύνους που εγκυμονεί.


Τουλάχιστον τρεις Μονές του Αγίου Ο(ρους αρνούνται τον εμβολιασμό, παρά τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί και παρά το γεγονός ότι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και διασωληνώθηκε. Νεοζηλωτές στα κελιά του Αγίου Ορους καταγγέλλουν τους εμβολιασμούς ως έργο του Σατανά, ενώ θρησκευτικός ιστότοπος μας πληροφορεί ότι μόλις 300 από τους 2.000 αγιορείτες μοναχούς έχουν δηλώσει ότι θα εμβολιαστούν, επιχαίροντας: «Ὄχι µόνο δὲν ὑπῆρξε οὐσιαστικὴ προσέλευση τῶν Μοναχῶν τῆς Ἁγιώνυµης Πολιτείας πρὸς ἐµβολιασµό, ἀλλὰ ἀντιθέτως ἡ ἀποχή τους θὰ µποροῦσε νὰ χαρακτηριστεῖ ἀνησυχητικὴ γιὰ τοὺς προπαγανδιστὲς τῆς ἐµβολιαστικῆς ἐκστρατείας!». Από την ίδια πηγή διαβάζουµε ότι «ἡ Μονὴ Βατοπαιδίου θεωρεῖ ἀκατάλληλο τὸ ἐµβόλιο τῆς Pfizer καὶ µὲ δικό της ἰατρικὸ ἐπιτελεῖο κάνει ἔρευνα γιὰ ἐναλλακτικτὲς ἐπιλογές». Ευτυχώς που στο Αγιο Ορος υπάρχουν κάποιες διαφορετικές φωνές, όπως εκείνη του μοναχού Ερμόλαου, από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, ιατρού, που είναι η ψυχή στο πρότυπο Κέντρο Υγείας που λειτουργεί στις Καρυές.


Τα όσα προαναφέρθηκαν σκιαγραφούν την καρδιά του προβλήματος στην επικοινωνία με τους κάθε είδους αντιεμβολιαστές: Είναι τόσο δογματικά πεισμένοι ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, ώστε είναι αδύνατο να μεταπειστούν με λογικά επιχειρήματα. Η λογική είναι ανίσχυρη μπροστά στις ιδεοληψίες. Ισως ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους να είναι μια σειρά επιβραβεύσεων των εμβολιασμένων, με την ελπίδα ότι αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο στους έστω και κατ ελάχιστον αμφιρρέποντες.


Ακριβώς όπως έκανε το αμερικανικό πανκ ροκ συγκρότημα Teenage Bottlerocket με την τιμή των εισιτηρίων για συναυλία του στη Φλόριντα: Κανονική τιμή εισιτηρίου 999,99(!) δολάρια. Ομως, όποιος επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού, μπορεί να αγοράσει το εισιτήριο με μόλις 18 δολάρια.

Πηγή: www.tanea.gr