Πουτ δε εικόνα ντάουν, είπα….

Μιχάλης Τριανταφυλλίδης 14 Ιαν 2015

Το κόνιζμα είναι η ψυχή μας…

Εεεε ρε τιμημένοι και κακομαθημένοι

τι μας επιφυλάσσει ακόμη η κακιά μας μοίρα

Σκέφτηκα, προς στιγμήν ν’ αρχίσω να σταχυολογώ  τους τετερισμούς,  των αγγέλων της ανατροπής.

Δεν άντεξα.Πόνεσε το μυαλό μου  και το είναι μου.

Έβγαλα κακό σπυρί, για να μην μπορώ να ξανακάτσω και ν΄ ακούσω τέτοια πράγματα .

Και τι δεν υπέστην!

Βγήκε το πρωί, ένας τύπος, 30 χρόνια αποσπασμένος, άρα άεργος, και με φωνή συγκλονισμένη, σχεδόν λιγμός, ενημέρωνε το φιλοθεάμων κοινό ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης,  το λεγόμενο, (ά ρε δόλια Σαλονίκη, φτωχομάνα σε είπανε, προσφυγομάνα σε είπανε,  μπασκετομάνα σε είπανε, ερωτική σε είπανε, κοιλιόδουλη σε θαμάσανε, τι έμεινε άλλο να σε πουν;;; μπουρδελομάνα και προγραμματικιά),

θυμίζει το μανιφέστο Γληνού για το ΕΑΜ.

Δηλαδή, σε όλα, μα σε όλα, βρε παιδι μου να του μοιάξουνε…

Ότι έκανε ο ολετήρας του έθνους, ο άνθρωπος που έκανε τις μαζικότερες δωροδοκίες, στη χώρα αυτή, και κανείς δεν είπε κουβέντα ποτέ γι αυτό, που έφτασε να δώσει συντάξεις ,στα εγγόνια των απόντων, για να πει ότι έδωσε στην Εθνική Αντίσταση, και για να τη σβήσει μιαν κι όξω, ονόμασε και την αστυνομία ΕΛΑΣ.

Έτσι κι αυτοί, είδαν στη μάπα του Μηλιού και του πάσα ενός τυχαίου και αθλίου στην όψη, το Γληνό.

Αυτόν, που αρθογράφος τους, πριν λίγο καιρό, τον είχε χαρακτηρίσει επιμέμπτου παρελθόντος, όπως και τον Πασσαλίδη και το Λαμπράκη και άλλους πολλούς.

Και βγάλανε οι άλλοι,  απέναντι, σε τούτη την αθλιότητα, μιαν αγράμματη που προσπαθούσε να μας πείσει, πως τα χρόνια που πέρασαν, αν δεν ήσουν αριστερός, δεν έβρισκες δουλειά.

Είπαμε, να πελεκάτε μνημεία του παρελθόντος, όχι όμως ρε παιδιά και τέτοιο καραγκιοζιλίκι.

Και βγήκε από πάνω και ο εκ Θεσσαλονίκης ημιμαθής και πονεμένος, να καταγγείλει, λέει, τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θεωρείτε, λέει, την μακεδονική ως γλώσσα.

Ανόητε, δήθεν φιλοευρωπαίε, η μακεδονική, όσο και να χτυπάς τον κώλο σου καταγής, θεωρείται μια από τις 65 μειονοτικές, μικρές γλώσσες της Ευρώπης.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ , αδαή περί την πολιτική, τύπε, προκειμένου να πασοκέψει τελείως, μέχρι και εμπάργκο, είναι ικανός να κηρύξει στα Σκόπια.

Που αν θα κατάλαβες καλά, Σκόπια τα λέτε κι αυτοί όπως κι εσείς…

Χαμπάρι δεν πήρατε που μας τραβάτε.

Πού σέρνετε,  τους πολίτες αυτής της χώρας, σε περιόδους ανακατατάξεων, Πανευρωπαϊκών συγκλίσεων και αποχωρισμών, όπου και πάλι εμείς οι δύσμοιροι, θα απουσιάζουμε , γιατί ήτανε γραφτό, η ρευστοποίηση του άθλιου συστήματος, που μας έφερε μέχρις εδώ, να διαμορφώσει το χειρότερο δυνατό περιβάλλον και να φτιάξει

2 ½ χρόνια μετά την πρώτη αστοχία, ένα εθνικό συμπίλημα, τρισχειρότερο του προηγουμένου.

Επαληθεύοντας με τον πλέον φρικτό για μας τρόπο, το «τοιούτος έπρεπεν υμίν αρχιερεύς» αλλά και το «η δε δευτέρα πλάνη έσεται χείρον της πρώτης».